Afbeelding

IVN Laarbeek doet mee aan Landelijke Opschoondag

Algemeen

Laarbeek - IVN Laarbeek doet dit jaar weer mee aan de Landelijke Opschoondag op 19 maart. In Laarbeek noemen ze dat de Zwerfvuildag 2016. Dit is een van de gelegenheden waarin het IVN zich wat nadrukkelijker inzet voor een schoner milieu door zwerfvuil in te zamelen. In samenwerking met de gemeente Laarbeek en de politie Gemert-Laarbeek zamelen ze zwerfvuil in langs wegen, in bossen, kanalen, sloten, in bermen en parken.

De oogst in voorgaande jaren was niet mis. De actie is niet alleen bedoeld om de gemeente Laarbeek schoon te krijgen. Natuurlijk is het ook een oproep om aandacht te vragen voor het gemak waarmee mensen zwerfafval achterlaten. De politie Gemert-Laarbeek houdt die ochtend extra toezicht op de verkeersveiligheid, met name op de plekken waar kinderen aan het opruimen zijn. De gemeente Laarbeek zorgt weer voor de nodige handschoenen, vuilniszakken, en wat prikkers. 

Vanaf 9.15 vertrekken ze van hun verzamelpunt ‘de Bimd’, hun clubgebouw aan een zijweg van de Beekseweg in Aarle-Rixtel. Rond het middaguur sluiten ze af met soep en broodjes. Op grond hiervan is het belangrijk ongeveer te weten hoeveel deelnemers er komen. Kunnen jullie je dan ook massaal aanmelden op het mailadres: ivnlaarbeek@hotmail.com.

Denk er ook aan om zoveel mogelijk kinderen, man/vrouw, familie, buren, naaste bekenden en verre bekenden mee te nemen voor deze morgen zodat men Laarbeek een jaarlijkse schoonmaakbeurt kunnen geven. Mocht je ooit zien dat er afval wordt achtergelaten, dan kunt u dat melden bij de Milieupolitie (0900 88 44).