Afbeelding

Harmonie St. Caecilia viert jubileum met groots dorpsfeest

Muziek

Lieshout – Harmonie St. Caecilia viert groot feest. De vereniging bestaat 140 jaar en haar slagwerkgroep bestaat 60 jaar. Het weekend van 8, 9 en 10 juli staat daarom in het teken van de Sounds of Caecilia XXL, een groot dorpsfeest voor iedereen uit Lieshout, Mariahout en de rest van Laarbeek.

De vereniging tovert het Floreffeveld in het hart van Lieshout om tot festivalterrein. Een grote, sfeervolle tent is het decor voor een weekend vol muzikale activiteiten voor een breed publiek.

Op het programma onder meer een groots promsconcert op 8 juli. Het harmonieorkest en de slagwerkgroep maken lichte, populaire muziek met een dikke St. Caeciliasaus eroverheen. Zang, show een combo, alles wordt uit de kast gehaald.

Zaterdag staat in het teken van slagwerk vanwege het zestigjarig jubileum van de slagwerkgroep. De avond vervolgt in de finale van de dorpenbattle. Lieshoutse en Mariahoutse verenigingen en groepen nemen het tegen elkaar op in de ultieme dorpenderby.

Zondagmiddag is het podium van de feesttent bestemd voor orkesten uit de regio. Ze spelen een licht en toegankelijk programma en worden beoordeeld op show en muzikaliteit. In de aanloop naar het feest volgt meer informatie via De MooiLaarbeek Krant, Omroep Kontakt en via www.harmonielieshout.nl.