Afbeelding

Jubileumconcert 30 jaar Stoomafblaaskapel

Muziek

Beek en Donk - Dit jaar bestaat de Coöperatieve Stoomafblaaskapel, de buurtkapel van buurtschap ‘De Eendracht’ 30 jaar. Dit willen zij vieren met heel de Laarbeekse Gemeenschap door het verzorgen van een aantal concerten.

Het eerste concert heeft inmiddels al plaats gevonden eind februari, maar de verjaardag van de ‘Stoomafblazers’ wordt gevierd op 27 april, Koningsdag. De Stoomafblaaskapel werd 30 jaar geleden op Koninginnedag opgericht en staat momenteel onder leiding van Hannie Hendriks, die zelf 30 jaar geleden als saxofoniste begonnen is in de kapel en inmiddels is doorgegroeid tot dirigente. Het optreden vindt plaats van 14.00 tot 15.00 uur op het Heuvelplein.

De muziek die de Stoomafblazers ten gehore brengen is een internationaal programma met diverse evergreens en ook enkele Jazz en Zuid-Amerikaanse nummers. De kapel kent een rijk verleden en verzorgde diverse optredens in binnen en buitenland, o.a. op het Carat paviljoen in Helmond, op het Muziektuinpodium in Beek en Donk, het mediapark in Hilversum en meerdere optredens in de Efteling. Buitenlandse optredens waren er in Polen, Luxemburg, België en Duitsland. Het is mede aan de Rabobank, buurtvereniging ‘De Eendracht’ en de gemeente Laarbeek te danken dat de concerten gratis toegankelijk zijn.

Iedereen is van harte welkom om het jubileumconcert bij te wonen. De verjaardag van de kapel wordt verder in besloten kring gevierd in de avonduren. Ook in juli vindt nog een concert plaats in het kader van dit jubileumjaar, maar daar hoort u later meer over.