Afbeelding

'Fusie De Sprankel en Mariabasisschool per 1 augustus 2017 een feit'

Onderwijs

Lieshout - Het College van Bestuur van Eenbes Basisonderwijs heeft op basis van de FER (fusie-effectrapportage) het voorgenomen besluit genomen om tot een fusie te komen tussen de Mariabasisschool en Kindcentrum De Sprankel. Deze fusie zou per 1 augustus 2017 een feit moeten zijn.

Onderzoek
De ‘Stuurgroep onderzoek fusie Mariabasisschool - Kindcentrum De Sprankel’ deed verkenning en onderzoek naar een mogelijke fusie van beide basisscholen. De stuurgroep heeft inmiddels haar werkzaamheden afgerond. De uitkomst hiervan hebben zij onlangs via de FER aan het College van Bestuur van Eenbes Basisonderwijs gerapporteerd.

Onzekerheid
De verkenning en het onderzoek naar een mogelijke fusie van beide scholen is voor personeelsleden, de leerlingen en hun ouders/verzorgers een periode van onzekerheid. In haar rapport heeft de stuurgroep daarom met nadruk geadviseerd om op korte termijn duidelijkheid te geven over de fusie en het moment van fusie. Het College van Bestuur heeft dat advies overgenomen.

Voorgenomen besluit
Op basis van de FER heeft het College van Bestuur het voorgenomen besluit genomen tot fusie van de Mariabasisschool en Kindcentrum De Sprankel per 1 augustus 2017. Dit voorgenomen besluit is inmiddels ter instemming voorgelegd aan de medezeggenschapsraden van beide scholen. Zij hebben twee maanden de tijd om hierop te reageren.