Afbeelding

Umzug ter ere van 125 jaar O&U

Muziek

Beek en Donk - Beek en Donk staat op zondag 22 mei 13.00 uur een wel zeer bijzondere gebeurtenis te wachten. Voor het eerst en uniek in Brabant vindt er dan een culturele rondgang plaats in het kader van 125 jaar O&U, ofwel zoals onze oosterburen het zeggen, ein Umzug.

Maar liefst achttien muzikale en folkloristische verenigingen uit Zuidoost-Brabant presenteren zich die middag aan de jubilerende harmonie met een rondgang door het dorp.

De route begint voor het gemeentehuis al waar de deelnemende verenigingen defilerend voorbij trekken aan het ‘O&U uit 1891’, speciaal voor deze gelegenheid uitgebeeld door het overdag orkest van Beek en Donk, ODE. De route gaat vervolgens verder over de Koppelstraat, Heuvelplein, Pater Becanusstraat, Otterweg, Brouwerstraat, Piet van Thielplein, Koppelstraat, Vincent van Goghlaan en de Rubenslaan om vervolgens weer in de Koppelstraat voor het gemeentehuis te eindigen. Voor het gemeentehuis brengen alle deelnemers tot slot een gezamenlijke mars en het Wilhelmus ten gehore en eindigt de rondgang met een instrumentengroet.

Het beloofd een prachtig geheel te worden met wel zeer bijzondere deelnemers. Wie dat zijn wil de organisatie nog niet verklappen, maar dat het zeer de moeite waard is om te komen kijken staat vast. En met een beetje lekker weer wordt dit een zeldzame mooie happening die niemand mag missen.