ELI kan zich niet revancheren

Sportnieuws

Lieshout - In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft ELI zich niet kunnen herstellen van de 5-0 zeperd tegen Irene. Op een zonovergoten sportpark ’t Luijtelaar was de Lieshoutse ploeg opnieuw de mindere van buurtgenoot RKGSV.

De Gerwenaren wonnen meer dan verdiend met 1-3 en toonden aan eerder in aanmerking te komen voor de nacompetitie dan ELI. De bezoekers waren vanaf het begin veel feller en dat leverde in de 10e minuut de verdiende 0-1 op door spits Klaas van Krieken. Binnen het half uur werd de voorsprong verdubbeld. Van Krieken omspeelde de buitenspelval en stelde Tim van Gend in staat de 0-2 te scoren. Direct hierna was ELI voor het eerst gevaarlijk via Sem Steenbakkers, die de bal voorlangs schoot. Vlak voor rust hadden de mannen van trainer Theo Donkers hun beste fase en waren enkele keren dichtbij de aansluittreffer. Eerst kon Steenbakkers een mooie solo niet bekronen en schoot Roel van Mook rakelings voorlangs het Gerwen-doel. Tekenend was, dat de hardwerkende voorstopper Bas Hollanders de Gerwen-defensie zodanig stoorde, dat hij de bal veroverde. Joost van der Tol wist de bal uit de daaruit voortvloeiende schietkans niet de juiste richting te geven.

Direct na rust kreeg de thuisclub de eerste kans. Na een fout in de Gerwen-defensie bracht Sem Steenbakkers Bram Donkers in stelling, maar ook hij schoot de bal gehaast voorlangs. Na een uur spelen werd RKGSV weer sterker en doelgerichter. Een doelpunt van van Krieken werd afgekeurd vanwege hands en direct hierna voorkwam ELI-goalie Robin Evers in een 1-tegen-1 situatie een treffer van Menno Vos. Het werd toch 0-3 door een fraai uitgevoerde lob van Van Krieken, 0-3. De thuisclub kon hier weinig tegenover stellen, maar wist toch de eer te redden. Bram Donkers werd in het strafschopgebied onreglementair ten val gebracht. Hij nam zelf de toegekende strafschop, maar schoot tegen de doelman op. In de rebound was aanvoerder Lex Hollanders wel doeltreffend, 1-3. Hierna ontstonden aan beide zijden nog goede doelkansen, maar er vielen geen doelpunten meer. De lat voorkwam hierbij een nog grotere nederlaag voor de Lieshoutenaren.

Tweede pinksterdag speelt ELI de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Fiducia. Daarbij staat voor beide teams niets meer op het spel.