Ode aan Harmonie O&U

Muziek

Beek en Donk - De Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning bestaat dit jaar 125 jaar en dat jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij. Op vrijdagmiddag 20 mei biedt O&U met medewerking van OverdagEnsemble Laarbeek en cabaretier Bert Kuijpers alle senioren van Beek en Donk een middag entertainment aan in de feesttent nabij het gemeentehuis van Laarbeek. De aanvang is om 14.00 uur en de toegang is gratis.

ODE Laarbeek, opgericht in 2009, is een seniorenorkest en heeft eenenveertig muzikanten. Het orkest staat vanaf het begin onder leiding van Theo Lokin. ODE speelt inmiddels een repertoire dat sterk afwijkt van dat van de meeste seniorenorkesten in de omgeving. Op die vrijdagmiddag speelt ODE mooie nummers in een mix van klassiek getinte stukken, ballades en swing. Theo voorziet op zijn bekende humorvolle wijze de stukken telkens van toelichting.

Na de pauze treedt cabaretier Bert Kuijpers uit Aarle-Rixtel op. Bert Kuijpers past heel goed bij deze middag, omdat hij al meer dan vijftig jaar op de planken staat. Ooit begonnen als de allereerste Keiekletser bij de Helmondse Keiebijters ging hij later veel meer de cabareteske kant op en stond in heel veel theaters in binnen- en buitenland. Hij stond op de planken naast veel beroemdheden zoals Lee Towers, Ruth Jacott en zelfs Elton John. In 1986 kwam zijn eerste avondvullende theaterprogramma ‘Zonder geluk vaart niemand, wel?’ en er volgden nog heel veel programma’s. Veel succes boekte hij ook met zijn vijftien oudejaarsconferences, waarvan de meeste werden uitgezonden door Omroep Brabant. Zijn laatste oudejaarsprogramma ‘Ooit houdt het op’ speelde hij in 2010. Hij is echter nog steeds niet echt opgehouden want op de seniorenmiddag is hij dus in de feesttent van O&U zijn en de titel van zijn bijdrage luidt: Klinkutniedanbutsut.

ODE sluit na het optreden van Bert Kuijpers de middag af met een aantal echte meezingnummers.