Afbeelding

Toporkesten spelen tijdens promswedstijd in Lieshoutse feesttent

Muziek

Lieshout – Het deelnemersveld van De Battle of the Proms is bekend. Vijf toporkesten uit de regio strijden mee in de promswedstrijd op zondag 10 juli in de tent op het Floreffeveld in Lieshout. Met de wedstrijd wordt het feestweekend van harmonie St. Caecilia feestelijk afgesloten.

Bezoekers van concerten van de Laarbeekse harmonieën weten hoe mooi ‘onze’ orkesten kunnen klinken. Een ervaring die gedeeld mag worden met een veel breder publiek. Daarom daagt Harmonie St. Caecilia Lieshout/Mariahout, bevriende orkesten uit de regio uit om met een muzikaal goed, toegankelijk en licht programma op haar jubileumpodium te verschijnen.

Zondagmiddag 10 juli is het dus zover. Zang, dans, acts, versterking door een combo en zangers, alles is toegestaan. De orkesten worden beoordeeld op muzikaliteit, maar ook op show. Koninklijke Stads Harmonie Phileutonia uit Helmond, Fanfare St. Lucia uit De Mortel, Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning Beek en Donk, Fanfare St. Cecilia Zijtaart en Harmonie St. Caecilia Lieshout/Mariahout geven een kort en krachtig concert in de feesttent op het Floreffeveld.

De Lieshoutse/Mariahoutse harmonie heeft al lang ervaring met promsconcerten. Vrijdag 8 juli wordt de nieuwste editie van de Sounds of Caecilia opgevoerd. Kaartjes daarvoor zijn te koop bij verschillende voorverkoopadressen in Laarbeek. Om te laten zien en horen wat orkesten uit de regio presteren op promsvlak staat zondag 10 juli in het teken van de promswedstrijd. In de feesttent is ruimte om te zitten en te genieten van de orkesten op het podium. Ook St. Caecilia zal een selectie met hoogtepunten van haar promsconcert uitvoeren.

In de pauzes spelen de verschillende jeugdorkesten van de Lieshoutse en Mariahoutse harmonie en het seniorenorkest opent de dag. Houdt www.harmonielieshout.nl in de gaten voor updates over het exacte programma. Toegang tot de feesttent van de Sounds of Caecilia XXL, is op zondag 10 juli gratis.