Afbeelding

Update 2: Alpe D'HuZes TopTeam Huibers!

Algemeen

TopTeam Huijbers maakt zich op dit moment klaar voor de Alpe d'Huzus (morgen) en de Alpe D'HuZes (donderdag). In deze update vertellen ze over hun ervaringen.

"Maandag hebben we een heerlijke barbecue gehad met meerdere teams uit Gemert en Laarbeek. Veel kennis, ervaring en emotie uitgewisseld. Veel gelachen, heerlijk gegeten en ook gedronken. Vandaag (dinsdag) nog lekker de spiertjes losgegooid op de voorbereiding van morgen.

Morgen (woensdag) is het zover. Dan mogen Tiny en Riny de uitdaging aan gaan. Zij gaan de Alpe d’Huzus bewandelen. Wat veel kracht, emotie en doorzettingsvermogen vergt. Opgeven is geen optie dat is het motto hier dus dat zullen zij zeker niet gaan doen."

De teamleden van TopTeam Huibers hebben hun ervaringen tot nu toe opgeschreven:

Riny

"Ik was vorig jaar ook in Alpe d’Huzes. Vond de berg zeer steil. Ik heb hem toen gefietst, nu ga ik hem bewandelen samen met mijn vrouw Tiny. We hebben samen al proefgedraaid en het viel me wel mee. We hebben een uur gewandeld dus dat zegt nog niet veel. Met de vele aanmoedigingen onderweg moet het echter goed te doen zijn. Een lange weg naar boven voor een goed doel!"

 Tiny Rovers:

"Na de vele activiteiten was het dan zover. Vrijdag 27 mei op naar de Alpe d’Huzes. Zaterdagmorgen gearriveerd. Zondagmorgen samen met Riny een gedeelte van de berg beklommen om het gevoel te krijgen hoe stijl het is. Vind het nu al een hele ervaring. Maandag naar paleis du Sport geweest, dat was een emotionele ervaring. Dan weet je waar je het voor doet. Een hal vol met foto’s van vorig jaar die veel gevoelens met zich meebrengen. Je ziet de mensen op de foto’s met ware emoties. Riny en ik zullen woensdag samen met volle moed de Alpe d’Huzus lopen voor iedereen."

 Peter Stofberg:

"Toen we de berg opreden had ik zoiets van 'wow moet ik hier donderdag tegen op gaan fietsen en dat 6x'. Zondagmiddag zijn we met de fiets de berg afgedaald. De weg was behoorlijk nat dus best gevaarlijk. Ik was blij dat ik beneden was. Omhoog fietsen viel mij niet tegen, ik heb onderweg buurt zat gehad. Dinsdag ga ik nog een keer trainen. En donderdag ga ik voor de echte rit of meerdere ritten. Dat zal ook aan het weer liggen. Het is een hele ervaring om hier te zijn. En ik zet mijn beste beentje voor."

Ton Huibers:

"Mijn naam is Ton Huibers. Ik ben nu voor de derde keer hier om de Alpe te beklimmen. Alles in het teken van de strijd tegen kanker. Zondagmorgens lekker verse broodjes, gezamenlijk eten en daarna de fiets op. Omdat het weer twijfelachtig is, met veel kans op regen, hebben we een gunstig moment uitgekozen om de berg voor de eerste keer in de ochtend te beklimmen. De beklimming ging voor iedereen goed, een hele ervaring voor diegenen die dit voor de eerste keer deden. De tijd vliegt voorbij, veel nieuwe mensen ontmoet, hier worden vreemden, vrienden. Maandagmorgen is het weer een kopie van gisteren dus in de ochtend ben ik gaan fietsen, heerlijke route en rustige bergweggetjes. Op de route zie je al meer activiteiten van fanatieke Nederlanders die op allerlei manieren een oplossing vinden voor het beklimmen van de berg. Nu op dinsdagmorgen lekker ontbijten met zijn allen, vandaag nog even rustig een bergritje maken om soepel te blijven. Woensdag gaan Tiny en Riny aan de slag voor het lopen van het parcours tijdens de Alpe D'huzus. Donderdag gaan Peter, Ricardo, Marcel en Ton aan de slag voor de Alpe duzes. 

Ricardo Ros:

"Na een goede nacht slapen ga ik vandaag voor het eerst de route verkennen. Afdalend in de stromende regen naar de voet van de berg. Om vervolgens de steile klim voor het eerst te gaan maken. Gelukkig werd het halverwege droog. Op het begin was het nog even het ritme zoeken, maar daarna gaat het vrij vlotjes. Na ruim anderhalf uur ben ik boven en achteraf valt het gelukkig mee, door de goede trainingen die ik in Nederland heb gedaan. .Volgende keer rustiger starten en dan gaan we donderdag aanstaande er meerdere keren voor."

Marcel Coppens:

"Ik vraag me af of het de weg omhoog is of is het de weg naar beneden die de spanning brengt. Is het angst voor wat komen gaat of hunkering naar de lach en een dikke traan als het gedaan is. Maakt het eigenlijk iets uit? Zolang je niet vergeet waarom je hier nu staat. Ik ga naar beneden en omhoog. Niet voor mezelf maar voor een ander. En ik geef hiermee hopelijk de nodige aandacht aan de berg. De berg is waar we voor staan. De vraag zal altijd zijn of jij weet of je voor wil blijven gaan."