Afbeelding

Harmonie Oefening & Uitspanning weer Koninklijk

Muziek

Beek en Donk - Het weekend van 19 tot en met 22 mei stond in het teken van het 125-jarig bestaan van O&U. In de grote feesttent naast het gemeentehuis werd een programma gepresenteerd waarbij iedereen aan zijn trekken kon komen. En dat hebben we geweten. Van jong tot oud, voor ieder wat wils.

De organisatie wil iedereen bedanken die een bijdrage geleverd heeft aan dit feest. Op de eerste plaats het publiek dat heeft kunnen genieten van muziek, dans en cabaret. Zonder toehoorders en toeschouwers is een harmonie als een veger zonder blik. Vervolgens de vele vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt een evenement neer te zetten dat er wezen mocht. Zonder eigen belang is er voor en achter de schermen hard gewerkt om iets moois te laten zien. De zangers, zangeressen, orkesten en cabaretiers voor hun muzikale en humoristische bijdrage. De schooljeugd van de 4 basisscholen in Beek en Donk voor de leerzame wijze waarop ze expressie gegeven hebben aan het thema circus en muziek. De baklustigen onder ons die zowel heerlijke als prachtige taarten hebben gebakken. De sportverenigingen die spontaan op het digitale gevoelige materiaal gingen voor de film Sportlife met livemuziek. De deelnemers aan Beek en Donk presenteert hebben hun culturele uitingen kunnen tonen. Heemkundekring De Lange Vonder voor de samenstelling van de tentoonstelling 125 jaar O&U in Beeld, eveneens vastgelegd in een fotoboek door geschiedkundige enthousiastelingen. De muziekkorpsen en Gilden uit Laarbeek voor de muzikale rondtocht. Natuurlijk mogen we de weergoden niet vergeten die, in tegenstelling tot de weersverwachtingen van de zondag, de buien uitstelden totdat iedereen weer in de feesttent was. De gemeente Laarbeek voor het beschikbaar stellen van het feestterrein. De sponsors voor de benodigde gelden. De deelnemers aan de loterij. Dat noemen wij bij O&U feest vieren met een grote F. O&U maakt muziek voor en door de eigen Beek en Donkse bevolking en daar zijn we trots op. Allemaal samen hebben we laten zien dat O&U haar plaats binnen de gemeenschap verdient. Was u niet aanwezig, kom dan gerust naar een van de komende concerten, u bent van harte welkom.

Als klap op de vuurpijl bezocht de interim-burgemeester de heer Willems de feesttent met de mededeling dat Koning Willem Alexander heeft besloten het Koninklijk Predicaat wederom voor een periode van 25 jaar te verlenen aan Harmonie Oefening & Uitspanning. Daar zijn ze natuurlijk ook trots op en zullen proberen deze eervolle titel met ere te dragen en waar te maken.