Afbeelding

Laarbeek Nachttoernooi groot succes

NULL

Beek en Donk – Tegen 22.00 uur ’s avonds verzamelden vrijdag de deelnemers zich in sporthal d’n Ekker voor het Laarbeek Nachttoernooi. Een mix van badminton en quiz met als afsluiter een gezamenlijk ontbijt om 6.00 uur ’s ochtends. Zou iedereen wakker kunnen blijven? Hoe voelt het om om 4.00 uur ’s nachts te badmintonnen? Zal de quiz niet te moeilijk zijn? Hieronder de ervaringen van een nachtje in sporthal d’n Ekker.

Na een kort welkomstwoord waarbij niet alleen de Mixed leden maar ook de spelers van Ganzeveer uit Aarle-Rixtel begroet werden nam Roger van Lieshout namens de Bijzondere Activiteiten Commissie het woord. Hij nam het spoorboekje van de nacht door. Nadat de spelers even de gelegenheid hadden om in te spelen werd er om elf uur gestart met het eerste deel van de quiz. De 40 deelnemers werden verdeeld in 10 groepen. Op een groot scherm kregen zij muziekfragmenten te horen waarvan ze de titel en uitvoerende moesten noteren. Aanvullend werden over het fragment nog enkele vragen gesteld. Voor de één een makkie, maar voor de ander zeker niet. Om kwart voor twaalf ging de eerste ronde van het badmintontoernooi van start. Dubbelpartijen die door onze toernooicommissie, Marieke van Turnhout en Maikel Iven, zorgvuldig geplaatst zijn. Het bleek dat iedereen nog vol energie zat. Een uur lang werden er fikse partijen gespeeld. Toch waren de meesten blij dat ze weer aan mochten schuiven voor de tweede ronde van de quiz.

King en Queen of the Night
De tweede badmintonronde was een single ronde volgens een afvalsysteem. Winnen is doorgaan, verliezen is afvallen en de rest aanmoedigen. Ook hier weer een groot aantal spannende partijen. Bij de heren ging de finale tussen Oscar Martens en Mark van Melick, beiden van Ganzeveer. En na 21 behaalde punten mocht Oscar zich King of the Night noemen. Bij de dames was er een BC Mixed finale. Monika Slaets speelde tegen Marloes Dekkers. Ze maakten er een superfinale van die uiteindelijk in de verlenging met 25-23 gewonnen werd door Marloes. Hiermee werd zij gekroond tot Queen of the Night.

Met het ontbijt in zicht werden ook de laatste rondes van de quiz gespeeld. Er begon zich langzaam een top 3 af te tekenen, maar het was tot het laatst spannend en onduidelijk wie er met de overwinning ging lopen. In de laatste ronde algemeen verspeelde het team wat de hele nacht bovenaan had gestaan zijn voorsprong. En door de constante prestatie in alle rondes won uiteindelijk team 8 met daarin Bas Fransen, Rik Sanders en de King en Queen of the Night. Met nog een laatste badmintonronde werd ook dat programma afgesloten. Hierna kon worden aangeschoven bij het ontbijt. Ook dit was prima verzorgd door Anja Beekmans en Sonja van Erp. Als dank voor de gastvrijheid overhandigde Ganzeveer nog een mooie bos bloemen aan BC Mixed. Hiemee werd een gezellig, sportief en geslaagd Laarbeek Nachttoernooi op passende wijze afgesloten.

Voor alle foto’s en meer informatie kijk je op www.bcmixed.nl en volg je hen op Facebook, Twitter en Instagram.