Afbeelding

Ruim duizend kinderen gaan roefelen

Algemeen

Laarbeek – In Laarbeek vindt de twintigste Roefeldag op zaterdag 11 juni plaats. In de vier kernen gaan ruim duizend kinderen weer snuffelen bij bedrijven, organisaties en verenigingen. Naast de duizend kinderen bieden honderden enthousiaste volwassenen hun hulp aan om de kinderen een interessante dag te bezorgen.

Op pad in Laarbeek
Vooral op de fiets zullen de kinderen met hun begeleiders Laarbeek doorkruisen. Al maanden is er gewerkt om deze dag geslaagd te maken. De organisatie vraagt aan de kinderen en begeleiders zich als gasten te gedragen op Roefelplekken. Het is erg fijn dat zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor de Roefeldag. De organisatie is er trots op dat ze dit in de gemeente kunnen realiseren.

Mocht u in Beek en Donk bij het Piet van Thielplein komen, dan staat daar voor begeleiders een kopje koffie of thee klaar. De kinderen mogen zich uitleven op een springkussen. Alle kinderen die in Laarbeek Roefelen zijn hier van harte welkom.

Roefelen in de kernen
In Aarle-Rixtel is het Brukelum het centrum van het dorp. Vanaf 11.00 uur kun je daar de lunch ophalen. In Beek en Donk zijn er activiteiten rondom de Muldershof en den Ekker. Neem zelf je lunchpakket mee, voor het lekkers wordt tijdens de Roefeldag gezorgd. Kom je zaterdag bij de Sprankel in Lieshout, dan is het daar een drukte van belang. Groepjes komen hier samen om naar Roefelplekken te vertrekken en tussen de middag gezamenlijk te eten. In Mariahout wordt vanuit het Buurthuis geroefeld. De organisatie hoopt op een prachtige dag met schitterend weer en allemaal blije gezichten.