Afbeelding

KBO Lieshout naar Langenboom

Algemeen

Lieshout - Seniorenvereniging/KBO Lieshout houdt op vrijdag 1 juli de laatste KBO kienavond voor de zomervakantie. Iedereen is van harte welkom om eens aan te schuiven aan een van de lange tafels en een avond ouderwets gezellig mee te kienen.

Door mee te doen ondersteunt u ook de seniorenvereniging. De jackpot is weer gegroeid en kan deze avond gewonnen worden. Ook de loterij met mooie prijzen na afloop is niet alleen spannend, maar komt ook weer geheel ten goede aan de seniorenvereniging. Er wordt om 20.00 uur begonnen met kienen. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Nostalgie en techniek in Langenboom
Op vrijdag 24 juni gaat de seniorenvereniging op excursie naar Langenboom. Het Museum voor Nostalgie en Techniek van Wim van Schayik in het Brabantse Langenboom is een uniek en geliefd museum. Een bijzondere collectie oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van meer dan 70 ambachten en beroepen met duizenden voorwerpen en machines uit het verleden zijn door Wim van Schayik in ruim 70 jaar verzameld, gerestaureerd en tentoongesteld. Van handgereedschappen tot de eerste elektrisch aangedreven machines. Het bezoek met een tijdsduur van circa drie uur bestaat uit: ontvangst met koffie of thee, gevolgd door een rondleiding door deskundige gidsen en een nabeschouwing met drankje. Info en aanmelden bij de Inloop.

Inloop
Wilt u weleens weten waar het allemaal over gaat, wat WMO, HHT, PGB enz. betekenen, voor wie deze zaken gelden, wie in aanmerking komen voor ondersteuning en wanneer? Sinds kort hebben ze in Lieshout het Team Zorg en Welzijn. Daarin werkt ook Suzan de Koning als dorpsondersteuner. Zij is meestal op dinsdagmorgen aanwezig bij de Inloop. Zij weet antwoord op uw vragen, kan en wil u dingen eenvoudig uitleggen, en kan u als dat nodig is ook verder helpen. Zij is graag bereid er met u over te praten. Op dinsdag 14 juni is een medewerker van Wocom aanwezig om vragen te beantwoorden.

Aanmelden voor activiteiten en informatie vragen kan bij de Inloop. Iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur en ’s avonds van 19.00 tot 20.00 uur in het Dorpshuis. Loop eens gezellig binnen voor een praatje, voor een kop koffie en om kennis te maken met een actieve seniorenvereniging.