Afbeelding

Sint Servatius Gilde bij jaarlijkse Kringdag

Algemeen

Lieshout – Drieëntwintig Gilden uit kring Peelland namen deel aan de jaarlijkse Kringdag die georganiseerd werd door Gilde Sint Willibrordus Vlierden.

Het beloofde een gezellig feest te worden, de optocht begon precies zoals het gepland was. De afstand was goed te overbruggen, en het gilde had een mooi tempo. Alles ging goed tot het gilde op het sportpark kwam. Een flinke regenbui dwong de gildebroeders om te gaan schuilen, die achteraan stonden konden een plaatsje vinden onder de overkapping van het paviljoen. De rest werd nat. De bui duurde gelukkig niet lang, en het programma werd voortgezet. Na het slangen-defilé schoot iedereen de tent in, want het begon weer te regenen, en niet zomaar te regenen. Er vielen hagelkorrels van ruim 1 cm doorsnede. In de tent kwam het water hoger en hoger, maar de stemming zat er goed in. De polonaise die werd ingezet leek meer en meer op waterballet.

Volgens de buienradar zou het niet beter worden, daarom werd besloten om het evenement af te gelasten. Dit was zeer jammer want het was zeer goed georganiseerd. Het Sint Willibrordus Gilde verdient een dikke pluim.