Afbeelding

Winnares Martien Coppensprijs 2016 bekend

Algemeen

Lieshout – Tot en met zaterdag 18 juni zijn in het Dorpshuis in Lieshout de winnende en genomineerde fotoseries voor de Martien Coppensprijs tentoongesteld. De Martien Coppensprijs wordt georganiseerd door een werkgroep van de Fotobond Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie en Stichting Brabants Dialectenfestival Lieshout.

Verrassende fotoserie
Noraly Oonk uit Leiden wint met verrassende fotoserie de Martien Coppensprijs 2016. De Martien Coppensprijs is dé wedstrijd in Nederland voor documentairefotografie door vrije tijdsfotografen. Dit jaar was het thema: ‘zo doen we dat tegenwoordig’ ofwel hedendaagse rituelen. Vijf en vijftig vrijetijdsfotografen uit heel Nederland stuurden een documentaire serie van vijf foto’s in. De jury bestaande uit vooraanstaande professionele fotografen vond het thema uitdagend maar niet gemakkelijk. Ze zag schitterende foto’s en een aantal sterke en bijzondere documentaire reeksen. De door de jury als beste aangewezen series zijn vooral fotodocumentaires met een originele, conceptuele of eigenzinnige benadering.

De winnaars
Er zijn dit jaar een eerste, een tweede en twee derde prijzen toegekend. De winnende fotografe is: Noraly Oonk uit Leiden. Zij neemt het huidige social-media gebruik op de hak met de serie: #myperfectlife. De tweede prijs is voor Magda Korthals uit Ouddorp met een serie over Oost Europese truckers. De gedeelde derde prijs gaat naar Jos Drop uit Gorinchem en Gerrit Meerman uit Maasland, respectievelijk met een reeks over een Pegida demonstratie en een serie over Simmers: virtuele vliegtuig piloten.

De genomineerden
Naast de vier prijswinnende reeksen zijn er ook vier genomineerd. Deze series gaan samen met het werk van de winnaars de komende maanden als reizende tentoonstelling toeren door Zeeland, Limburg en Brabant. De genomineerde fotografen zijn: Frans Artz uit Den Bosch, Frans Buitendijk uit Oud-Zuilen, Cor van Deursen uit Deurne en Marjan Leeuwesteijn en Martin Geuze uit Rotterdam.

Info
Tot en met zaterdag 18 juni 2016 worden de winnende en de genomineerde fotoseries tentoongesteld in het Dorpshuis, Grotenhof 2, Lieshout. Het gebouw is geopend van maandag t/m donderdag: 09.00 t/m 21.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 t/m 17.00 uur (zondag 19 juni gesloten). De toegang is gratis.