Afbeelding

Peter Ronkes Agerbeek loopt Nacht van de vluchteling

Algemeen

Beek en Donk – Het startschot van de Nacht van de vluchteling klinkt zaterdag om 24.00 uur op de Erasmusbrug. Beek en Donkenaar Peter Ronkes Agerbeek loopt die nacht 40 kilometer, van Rotterdam naar Den Haag.

Om zoveel mogelijk vluchtelingen in hun regio te helpen, verzamelt iedereen die meedoet vooraf zoveel mogelijk geld. Peter streefde ernaar €3.000,00 op te halen. Begin van de week had hij ruim €2.320,00 bij elkaar en daar moest de €330,00 van het benefiet in het Kouwenbergs Kerkje nog bij. Dat gaat dus wel lukken. Nationaal is de 7 ton al gepasseerd. Dat is nu al méér dan het eindresultaat van vorig jaar.

Waarom vluchtelingen?
In Nederland zijn toch ook tal van mensen in problemen? Peter: “Dat is beslist waar. Maar hoe beroerd wie het ook heeft, we hebben vrijwel allemaal een dak boven ons hoofd, een bed om in te slapen, melk voor de kinderen. Dat hebben vluchtelingen niet meer. Toch zijn dat mensen zoals jij en ik. Geen simpele types uit primitieve landen maar mensen afkomstig uit bijvoorbeeld Syrië. Waar onze software wordt ontwikkeld! Die mensen lieten daar hun huis achter, hun baan, hun dierbaren, hun zekerheden. Om een reis te boeken bij een uitbuiter. Op krakkemikkige bootjes naar een land waar ze de gewoontes niet kennen, de taal niet. Waar hun toekomst onzeker is. Waar veel mensen op ze spugen. Wil je ruilen?”

Nog bijdragen?
“Dat kan natuurlijk altijd. Ga naar www.nachtvandevluchteling.nl/peterronkesagerbeek en klik op die pagina op de gele button ‘sponsor’. Naderhand laat ik aan al mijn sponsors zeker weten hoe het is gegaan. Wie me wil volgen kan dat op Twitter: @PeterTBD”. Peter kan te allen tijde worden gebeld 06-53362942 of gemaild: info@petertbd.nl.