Afbeelding

Beker Buurtvoetbal Mariahout weer in bezit van Bernadettestraat

Algemeen

Mariahout – Op Sportpark de Heibunders van VV Mariahout heeft van 8 tot en met 11 juni voor de 33ste keer het jaarlijkse buurtvoetbaltoernooi plaatsgevonden.

Tijdens dit toernooi streden de verschillende buurtverenigingen om de titel ‘buurtvoetbalkampioen van Mariahout’. De gemixte teams van mannen en vrouwen zorgden dagelijks voor een groot aantal toeschouwers, gezelligheid en onderlinge strijd. Nieuw dit jaar was op vrijdagavond een minivrouwenmixtoernooi voor dames vanaf 16 jaar. Ruim 30 vrouwen trokken in plaats van hakken voetbalschoenen uit de kast om (voor sommigen de eerste keer) een balletje te gaan trappen.

Met een prima voetbalweertje werden op zaterdag de kruisfinales en de finale gespeeld. Om de eerste plaats werd gestreden door Bernadettebuurt en De Kempkens. Bernadettebuurt was favoriet voor de eerste plek, maar De Kempens gaven zich niet zomaar gewonnen. Met veel inzet en door ruimtes klein te houden konden ze het nog lang spannend houden, maar bleek de Bernadettebuurt uiteindelijk toch te sterk. Met een 2-0 overwinning neemt de Bernadettebuurt na 8 jaar de beker weer mee.

De organisatie kijkt terug op een fantastisch toernooi, met veel voetbalplezier, gezelligheid en bovenal sportiviteit. Hieronder volgen de uitslagen van het buurtvoetbal en de penaltybokaal bij de jeugd.

Uitslagen Buurtvoetbal
1. Bernadettestraat, 2. Kempkens, 3. Moerasvogels 1, 4. Kom/Oranjebuurt, 5. Veghelsedijk/Rooijseweg, 6. Heideriet/Bruukske, 7. Moerasvogels 2, 8 D'n Hoge Suute

Penaltybokaal
0-6 jaar
1. Mees Kuijpers, 2. Anco Smits, 3. Rowan Gottenbosch

7-9 jaar
1. Tim Gilsing, 2. Tijn Willems, 3. Merlijn Kuijpers

10-12 jaar
1. Glenn Biemans, 2. Jelle van Soosmalen, 3. Wessel Maas

13-15 jaar
1. Haike van de Burgt, 2. Jeffrey Leenders, 3. Thijs van Wanrooij

Sportiviteitsprijs: D’n Hoge Suute