Afbeelding

Laarbeekse ondernemers dragen Boerdonkse (FamilyColor)Buffelrun warm hart toe!

Algemeen

Laarbeek/Boerdonk - Aan het eind van de zomervakantie op 3 en 4 september 2016 vindt de Buffelrun plaats in Boerdonk. Vorig jaar een groot succes en de ticketverkoop voor 2016 gaat hard. Editie 2016 is bijna uitverkocht! Omdat de Boerdonkse gemeenschap zeker ook georiënteerd is op het Laarbeekse hebben Lifestyle center Laarbeek én Patrick Wetzel Opticien besloten dit evenement in 2016 te steunen. Tijd voor een vraaggesprek vanuit Mooi Laarbeek.

Lifestyle center Laarbeek
Ellen Tappel, eigenaresse van LCL, geeft aan waarom. “Bootcamps zijn momenteel enorm in opkomst. Dat merken wij aan het speciaal daarvoor aangelegde terrein naast ons sportcenter. Wekelijks groeit het aantal deelnemers. Toen de Buffelrun bekend maakte dat het succes van 2015 een vervolg zou krijgen waren we er snel uit. Veel mensen uit Boerdonk sporten ook bij ons en waren enthousiast over het succes van vorig jaar. 1 en 1 is 2, toch?” Op de vraag op welke manier LCL de Buffelrun ondersteunt zegt Ellen: “Wij maken reclame binnen ons sportcentrum, maar zijn ook zichtbaar aanwezig tijdens het evenement. Instructeurs van LCL gaan de warming up doen van de ruim 1500 deelnemers en we overwegen ook nog om een Recovery Zone in te richten waar onze fysiotherapeuten deelnemers na de run gaan masseren.”

Patrick Wetzel Opticien
Opvallend is natuurlijk wel dat een opticien een sportevenement ondersteunt. Patrick legt dan ook uit waarom: “Vorig jaar heb ik op het laatste moment besloten om deel te nemen aan de Buffelrun. Dat is ons allebei geweldig goed bevallen. Ook dit jaar hebben we ons dus weer snel ingeschreven voor 4 september. Sterker nog, het hele gezin doet ook op zaterdag mee!” Toch lijkt die verklaring nog niet helemaal logisch. Patrick vervolgt dan ook: “De afgelopen jaren heb ik ColorFun Laarbeek ondersteund en de zonnebrilletjes beschikbaar gesteld. Dat was super leuk. Toen dit evenement helaas moest worden afgelast en ik merkte dat de Buffelrun een FamilyColorrun ging toevoegen aan het evenement, heb ik contact gezocht met Antoon Donkers en was het zo geregeld. Alle deelnemers op zaterdag krijgen van ons speciale zonnebrilletjes om te voorkomen dat de kleurpoeder in de ogen komt.”

Speciale BuffelrunBootcamptraining door WK Atlete Gabriëlle Bartels
16 en 30 juli 2016 organiseert Lifestyle center Laarbeek samen met de Buffelrun een speciale BuffelrunBootcampTraining vanaf 11.00 uur. De training wordt gegeven door Gabriëlle Bartels uit Maastricht. Gabriëlle is een echte ervaringsdeskundige en heeft zich de afgelopen jaren ook gekwalificeerd voor het WK ObstacleCourseRunning zoals de sport officieel heet. Het is mogelijk om deel te nemen aan deze Bootcamptraining. De bijdrage voor deze speciale Bootcamptraining bedraagt €15,- en LCL-leden krijgen €10,- korting. Aanmelden kan via info@lifestylecenterlaarbeek.nl.

Tip vanuit de organisatie
Antoon Donkers is namens de organisatie ook aanwezig en geeft nog de volgende tip: De kaarten voor de volwassenen zijn nagenoeg uitverkocht. Wel zijn er nog tickets voor de FamilyColorBuffelrun op en voor de jeugd van 13-16 jaar op zondag. Kaarten zijn te bestellen op de website www.buffelrun.nl. Tickets kosten slechts €7,50 (jeugd van 10-14 jaar) en €12,50 voor de volwassenen voor zaterdag (FamilyColorBuffelrun). Voor zondag kosten de tickets €12,50 (jeugd van 13-16 jaar).