Afbeelding

Zonnebloemvrijwilligers Mariahout op stap

Algemeen

Mariahout - Wat een mooie fietstocht had moeten worden, werd een onverwacht dagje anders. Elk jaar gaan de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Mariahout één dag op stap zonder hun gasten. De laatste jaren werd dat uitstapje omlijst met een heerlijke ontspannen fietstocht. De weergoden lieten het dit jaar echter wat afweten, waardoor daags tevoren werd besloten de dag wat anders in te delen dan gepland.

Zo kwam het dat de vrijwilligers op dinsdag 14 juni verzamelden in hun thuisaccommodatie aan de Heieindseweg. Daar wachtte hen om twaalf uur een heerlijke uitgebreide lunch met thee en koffie, chocomel, vruchtensap, diverse soorten broodjes, hartig en zoet beleg en fruit. Het werd een gezellig en gemoedelijk samenzijn, waarbij de dames en heren nu eens alleen maar oog en oor hoefden te hebben voor elkaar.

Om half twee stapte iedereen in auto’s om naar een tot dan toe geheime locatie te gaan.

Het werd Bronlaak in Oploo. Een op antroposofische en biologische leest geschoeid tehuis voor verstandelijk gehandicapten. Daar vergaapte men zich tijdens de anderhalf uur durende rondleiding aan de grote diversiteit aan goederen die door de bewoners zelf gemaakt worden, de boerderij en de groenten die ook door henzelf verbouwd worden. Dat alles was ook te koop in de winkel op het complex, die ook gretig aftrek vonden bij de vrijwilligers.

Na op het terras aldaar (onverwacht in een aangenaam zonnetje) van koffie, thee en cake genoten te hebben, werd het tijd om de inwendige mens verder te versterken.

Daarvoor werd koers gezet naar Gemert, waar de avond werd afgesloten met een uitgebreid buffet bij een Chinees restaurant. Iedereen was het er over eens dat deze vrijwilligers dag zeer verrassend en heel goed geslaagd was. En dat mag dan ook wel, voor mensen die zich het hele jaar door pro deo inzetten voor hun medemens.