Afbeelding

Duikers maken kanaal Aarle-Rixtel schoon

Algemeen

Aarle-Rixtel - Vrijwilligers van de duikverenigingen Discovery Dive, Aquarius Helmond en Dive Star hebben afgelopen zaterdag meegeholpen om allerlei rommel die op de bodem van het Aarlese kanaal lag, op te ruimen.

Dit evenement werd georganiseerd door Stichting Duikteam Laarbeek, met medewerking van Gemeente Laarbeek en Rijkswaterstaat. En de geweldige medewerking en inzet van de jeugd van Scouting Beek en Donk en het Gilde Sint Margaretha. Een geslaagde dag, omdat er veel leuke verassingen letterlijk boven water zijn gekomen zoals; Kassa (helaas zonder geld), mobiele telefoons, wegbakens, fietsen. Maar nog veel meer rommel zoals plastic zakken, tafels, stoelen, reclameborden, buizen, etc.

De pleziervaart en omwonenden hebben ook hun medewerking gegeven, om het tot een geslaagd evenement te maken. Want iedereen was toch wel benieuwd wat er zowel naar boven zou komen. Sommige schippers van de aanwezige pleziervaart, maakte ook dankbaar gebruik, om eens onder hun boot te laten kijken. Of er wat in de schroef zat, en hoe hun schip er onder water uit zou zien. Hierbij hebben de duikers nog plastic uit een schroef gehaald en waterplanten verwijderd.

Omdat er niet veel meer gevaren wordt op dit deel van het kanaal, woekeren de waterplanten onder water, tot wel 2 meter hoog. Maar dat geeft weer beschutting aan de aanwezige vissen die gezien zijn door de duikers zoals karper, snoek, snoekbaars, baars en voorn.

Aanwezige belangstellende bezoekers hebben veel vragen gesteld aan de duikers, of het niet gevaarlijk is, en of de duikers wat kunnen zien onder water. Maar ook hoe de duikapparatuur werkt en waar ze een opleiding voor duiken kunnen volgen.

De duikers hebben het evenement voor het 2e jaar als zeer leuk en nuttig ervaren, en zien ernaar uit om volgend jaar nogmaals ergens in de gemeente Laarbeek hun bijdrage te leveren aan dit evenement. Eén van de doelstellingen van Stichting Duikteam Laarbeek wordt hiermee verwezenlijkt.