Seizoenseinde bij BC Mixed met veel activiteiten

Sportnieuws

Beek en Donk – Het levert iedere keer weer geweldige wedstrijden op, de ouder-kind avond. Afgelopen vrijdag kwamen er veel vaders en moeders, maar ook broers, zussen en opa’s en oma’s mee met de jeugdleden van Badminton Club Mixed. Dit jaar nieuw zijn natuurlijk de Mini’s. En ook die gingen fanatiek in de weer met hun ouders.

Zoals iedere training begint ook deze avond met een warming-up. Bij de Mini’s was dat een vorm van tikkertje. Net als de kinderen gaan de ouders dan ook meteen fanatiek van start. Ze komen er na 10 minuten achter dat het toch wel vermoeiend is. Zeker als ze kruipend, springend en huppelend over de baan gaan. De oudere kinderen gaan na de warming-up wedstrijdjes spelen. Ouders die bijna nooit badmintonnen hebben het zwaar. Ze merken dat hun kind veel heeft geleerd het afgelopen seizoen en proberen elke shuttle te halen. Dat levert vast en zeker de nodig spierpijn op. Het was een drukbezochte en hele leuke avond die volgend seizoen weer een vervolg krijgt.

Einde-seizoensactiviteiten
Het seizoen is bijna afgelopen en de zaal sluit binnenkort voor de zomervakantie. Er staat echter nog van alles op het programma bij BC Mixed. Zo is er op 7 en 8 juli weer de jaarlijkse uitwisseling met BC de Ganzeveer uit Aarle-Rixtel. Op donderdag 7 juli is BC Mixed uitgenodigd in De Dreef en een dag later komen de badmintonners van Ganzeveer naar D’n Ekker. Dat wordt ongetwijfeld weer gezellig.

Een week later, op vrijdag 15 juli wordt bij BC Mixed voor de senioren het seizoen officieel afgesloten. In de kantine worden dan de beste competitiespeler- en speelster gehuldigd en de winnaar van de Mixed Manager bekendgemaakt. En uiteraard worden er nog wat mensen bedankt. Dit onder het genot van een hapje en een drankje. Op 22 juli sluit de jeugd het seizoen af met de traditionele apenkooi en de senioren spelen een husseltoernooi.

Nieuw seizoen: zaal 2 weken eerder open
Anders dan andere jaren gaat de zaal in het nieuwe seizoen twee weken eerder open. De eerste speelavond is dus op vrijdag 26 augustus. De mensen die niet op vakantie gaan of al terug zijn kunnen daardoor al eerder komen badmintonnen.

Kijk voor meer info over BC Mixed en data van alle activiteiten op www.bcmixed.nl en volg de vereniging op Facebook, Twitter en Instagram.