Afbeelding

Fietstocht Waterpoortroute

Algemeen

Laarbeek - Zin in een leuke fietsroute langs waterrijke gebieden door Laarbeek en Helmond? Keuze tussen route van 30 km. of 39 km. De weersvoorspellingen zijn prima voor een fietstocht. Met tussendoor 2x een stop voor een kopje koffie en een kop soep.

Zondag kunt u hieraan deelnemen. Starten is mogelijk in Beek en Donk bij Outdoor Laarbeek, Parklaan 2, of in Helmond bij Jan Visser Museum aan de Keizerin Marialaan 5. Er kan gestart worden tussen 10.00 uur en 13.00 uur in Beek en Donk of in Helmond.

Bij de start krijgt u voor €3,00  een routekaart van de fietstocht, koffie bij Outdoor Laarbeek, heerlijke soep en gratis entree Jan Visser Museum.
Mede mogelijk gemaakt door Outdoor Laarbeek, Jan Visser Museum, Gemeente Laarbeek Waterpoort van de Peel.

Vorig jaar is deze route officieel geopend. Er staan bordjes, zodat je de route kan volgen. En dit jaar bieden ze graag de gelegenheid aan iedereen om deze route te gaan fietsen waarbij onderweg genoten kan worden van 2x een stop. Bij Outdoor Laarbeek voor een kopje koffie en bij het Jan Visser Museum voor een heerlijke kop soep en gratis entree in het museum. Al vaak gezien of langs gekomen, maar nog nooit buiten en binnen gekeken bij dit Museum, dan is zondag de kans hiervoor.

Het Jan Visser Museum is oorspronkelijk gericht op het landbouwverleden tot voor de mechanisatie.In 1998 is gestart met het verzamelen van voorwerpen uit de oude ambachten. Machines en gereedschappen van de slager, de smid en de schoenmaker zijn uitgebreid te bezichtigen.
Zeer recent is in een nieuw onderkomen op hun terrein aan de Keizerin Marialaan het historisch materiaal van de gemeente brandweer Helmond en diverse bedrijfsbrandweer-korpsen te bezichtigen.

Bij Outdoor Laarbeek kunt u op de binnenplaats genieten van een kopje koffie en rondkijken wat Outdoor Laarbeek te bieden heeft, want het is tevens zondag Open dag bij Outdoor Laarbeek.

Enkele reacties van mensen die de route gefietst hebben: 
“Leuke fietsroute langs plekken waar we nog nooit zijn geweest.” 
“Leuke afstand en fijn dat je de keus hebt om een extra lus te maken om nog 9 km. extra te fietsen of niet.” 
“Wat is Helmond en Laarbeek toch mooi,  prachtige omgeving en natuur, je fietst door prachtig groen.”

Er is deze zondag veel te doen in Laarbeek, wellicht leuk om een combinatie te maken: Vooraf een rondje te fietsen en daarna nog andere evenementen of activiteiten te bezoeken? Graag tot ziens zondag. Start mogelijk tussen 10.00 uur en 13.00 uur.