Gezellige seizoensafsluiting Badminton Club Lieshout

Algemeen

Lieshout - Badminton Club Lieshout heeft weer een gezellige afsluiting van het seizoen gehouden. Dankzij ‘de Ofyr’ en een behoorlijke opkomst, een prima organisatie, een zeer gastvrije kantine en tóch wel redelijk weer is de ‘Seizoensafsluiting Senioren 2015/2016’ een leuke, en vooral gezellige happening geworden.

Ofyr
Al vroeg in de avond kwamen de badmintonners bijeen om te starten met een kopje koffie en/of thee en de onafscheidelijke cake. Nadat organisatoren Frans van Waardenburg en Marianne Arends de deelnemers hadden toegesproken kon het spektakel starten. Centraal stond een ‘Ofyr’: dat is een soort bakplaat, rondom een open vuur. Frans van Waardenburg had speciaal voor deze bijeenkomst zo’n ‘Ofyr’ geregeld. Deze bakplaat stond centraal omdat de deelnemers de rand benutten om vlees, groenten en aardappelen te bakken en op die wijze een soort barbecue ontstaat. Doordat er middenin een vuur zit, zorgt deze kachel ook nog eens voor verwarming, waardoor hij écht het middelpunt van de bijeenkomst wordt.

Plensbui
De badmintonners hadden deze keer gekozen om niet té ver weg te gaan en hielden zich daarom op in, en nabij, de kantine van sporthal ‘de Klumper’. Met een lounge-set en een professionele partytent buiten, en natuurlijk de Ofyr, was het goed toeven op de Papenhoef. Ook toen de onvermijdelijke plensbui, die dit voorjaar kenmerkt, naar beneden kwam, lieten de badmintonners zich niet uit het veld slaan. De echte ‘diehards’ bakten gewoon door -onder een paraplu - terwijl de anderen hun intrek namen in de gezellige kantine. Hier werden nog wat spelletjes gedaan (sjoelen, darten) om de avond een actief karakter mee te geven. Na de plensbui bleek de Ofyr nog volop in bedrijf te zijn en fungeerde deze alleskunner als gezellige kachel, midden tussen de keuvelende badmintonners.

Afsluiting
Met deze activiteit sluiten de senioren van Badminton Club Lieshout het seizoen 2015/2016 af. Op 20 juli hebben zij de laatste, woensdagse speelavond. Voor die tijd, op 2 juli, heeft ook de jeugd van Badminton Club Lieshout nog een extra activiteit, zodat ook zij het seizoen goed af kunnen sluiten. Pas op 7 september 2016 zijn de badmintonners weer present, om dan het seizoen 2016/2017 op te starten.