Afbeelding

Gijs zijn haar mag eraf!

Algemeen

Beek en Donk – Een bijzonder moment afgelopen week in Beek en Donk. Gijs van der Avoird doneerde zijn haren voor het goede doel Stichting Haarwensen.

Haren ‘sparen’
Na twee jaar sparen is het zover. Gijs zijn haar is lang genoeg om te doneren. Gijs is negen jaar oud en zit in groep 5 van basisschool 't Otterke. In groep 4 besloot hij zijn haar te laten groeien voor het goede doel. Het viel niet altijd mee. Gijs legt uit: “Elke dag mijn haren borstelen was soms wel vervelend en pijnlijk. En als je haar nat is, duurt het best lang voordat het weer droog is. Verder werd ik vaak voor een meisje aangezien. Maar daar zat ik niet echt mee.”

Bijzonder moment
En toen was het zover; Gijs zijn haren mochten eraf! Helemaal blij was Gijs. Samen met Wieteke van Kapper Jansen zocht hij een stoer jongenskapsel uit. Nadat het haar goed was gewassen, maakte Wieteke allemaal kleine vlechtjes. Dit deed zij om ervoor te zorgen dat er zo lang mogelijke haren van Gijs konden worden opgestuurd. Vervolgens knipte Wieteke een mooi model en natuurlijk vergat ze de gel niet.

Stichting Haarwensen
Gijs stuurt zijn haar zelf op naar Stichting Haarwensen. Daar maken ze pruiken van echt haar voor zieke kinderen. Een heel goed doel dus! Het komt niet zo vaak voor dat een jongen zijn haar doneert. Maar dat kan dus wel. Chapeau Gijs!