Voorbespreking raadsvergadering Kadernota De Werkgroep

Politiek nieuws

Laarbeek - Politieke Partij De Werkgroep houdt op maandag 4 juli, in het Dorpshuis van Lieshout, om 20.15 uur een voorbespreking van de Kadernota. Deze wordt besproken in een Raadsvergadering op donderdag 7 juli vanaf 16.00 uur in het gemeentehuis van Laarbeek te Beek en Donk.

Dit naast een aantal andere onderwerpen zoals vragen PNL over Koningsdag Heuvelplein, vragen CDA over de bereikbaarheidsagenda. Ook komt het Raadsbesluit Herziening Exploitatieplan D’n Hoge Suute aan de orde. Kortom, veel onderwerpen waarvan de Kadernota de meeste tijd in beslag zal nemen. Daarom begint de Raadsvergadering op 7 juli op een eerder tijdstip dan dat u gewend bent. Wat maakt dat de Kadernota zoveel tijd in beslag neemt?

In een kadernota worden op hoofdlijnen de inhoudelijke discussiepunten en de uitgangspunten voor het opstellen van de begroting vastgesteld. Met deze kaders in de hand kan het college een nadere uitwerking in de begroting presenteren. Kadernota en begroting hebben hiermee een duidelijk verschillend karakter in politieke betekenis: De kadernota is het moment van het inhoudelijke debat over waar men naar toe wil in de gemeente Laarbeek. Of te wel… waar kiest men voor binnen de gemeente. De begroting is het moment van de – vaak financiële – puntjes op de i. Oftewel… hoe betaalt men de keuzes voor de toekomst van Laarbeek, ze verdelen daarmee de gemeentelijke portemonnee over de aandachtsgebieden die er ècht toe doen!

Voor De Werkgroep zijn de thema’s die er ècht toe doen:
• Huisvesting en maatschappelijke begeleiding statushouders en/of vluchtelingen: Zij vinden dat ze een verantwoordelijkheid hebben als het gaat om de opvang van mensen die door oorlogs- of ander geweld hun leven niet meer zeker zijn.
• Facilitering voortgezet onderwijs: Er moet eerst duidelijk zijn wat de objectieve aantallen leerlingen in de komende jaren zijn.
• Vertaling van de regionale Bereikbaarheidsagenda: Als de uiteindelijk te kiezen oplossingen onder de noemer ‘duurzaam en slim’ gaan vallen, dan is dat voor ons een ‘hiep hiep hoera’. Bestaande knelpunten moeten opgelost worden!
• Vorming van de economische agenda Laarbeek: Een goed ondernemersklimaat is en blijft voor Laarbeek van belang.
• Opstellen van een ontwikkelagenda sportverenigingen: Het verenigingsleven ligt hen na aan het hart; het is zowel de brandstof als de smeerolie voor de lokale gemeenschap. De koek moeten zij eerlijk verdelen!
Kom naar de voorbespreking van De Werkgroep op maandag 4 juli. Zij horen en zien u graag. Ze schenken een heerlijke kop koffie of thee, en denk en praat mee.