Drie maanden cel voor brandstichting in Beek en Donkse woning

112

Beek en Donk - De man, die in november vorig jaar een huis op het Merensteinplein in Beek en Donk in brand stak, moet hiervoor drie maanden de cel in. De 26-jarige Boekelnaar krijgt een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. 

De man was in november met zijn vriendin op bezoek bij haar moeder. Zij kregen daar ruzie; moeder en dochter stuurden de man naar buiten. Even later klom hij via een raam naar binnen om vervolgens de woonkamer in brand te steken. De vriendin en haar moeder waren op dat moment al buiten. 

Het huis was door de brand een aantal maanden onbewoonbaar. Een groot deel van de inboedel, inclusief persoonlijke spullen, is verloren gegaan. Dit liet de rechter meewegen bij het bepalen van de straf. 

Naast de celstraf moet de man behandelingen ondergaan, die de kans op recidive verkleinen. Uit een psychologisch rapport blijkt namelijk dat de man 'zeer beschadigd' is. Het is volgens de rechtbank van belang dat de man snel behandeld wordt. Ook krijgt hij een drugs- en alcoholverbod en moet hij zich melden bij de reclassering.