Afbeelding

Jeugdzaken van Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Met het afscheid van Karin van den Biggelaar als wekelijkse begeleider van de jeugd is een hiaat ontstaan in de groep jeugdbegeleiders dat de vereniging nog niet heeft kunnen oplossen. Om die reden komt Badminton Club Lieshout met een slim inschrijfsysteem waardoor mensen die af en toe eens willen helpen kunnen instromen en zo hun bijdrage kunnen leveren aan het spelplezier van de jeugd.

Jeugdbegeleiding
De jeugd van Badminton Club Lieshout wordt begeleid door een team bestaande uit een trainer (Frans van Waardenburg) en enkele jeugdbegeleiders. De leiding van een trainingsavond bij de jeugd wordt gedragen door de trainer. Hij bepaald welke oefeningen gedaan worden en welke spelers waar spelen. De jeugdbegeleiders assisteren de trainer door de jeugd te helpen om de opgedragen oefeningen uit te voeren. Op dit moment beschikt Badminton Club Lieshout over een té beperkte groep jeugdbegeleiders en heeft een zoektocht naar nieuwe jeugdbegeleiders onvoldoende resultaat opgeleverd. Wél hebben diverse potentiële begeleiders gemeld af en toe eens te willen komen helpen (bijv. eens per maand). Om dat te faciliteren heeft de vereniging nu een inschrijfsysteem opgezet waar jeugdbegeleiders per trainingsavond kunnen inschrijven. Op die wijze kunnen potentiële begeleiders af en toe helpen en heeft de jeugd tóch voldoende begeleiders. Alle seniorleden binnen de vereniging kunnen inschrijven op dit inschrijfsysteem waardoor niemand veel hoeft te doen, en toch iedereen zijn steentje bijdraagt. Uiteindelijk streeft Badminton Club Lieshout wél naar een groep met vaste jeugdbegeleiders maar lijkt dit inschrijfsysteem, gezien de situatie, zeker een goede oplossing.

Leo Bosch Trofee
In de strijd om de ‘Leo Bosch Trofee’ heeft de jeugd de laatste speelronde afgewerkt. Ná verwerking van de resultaten van die laatste speelronde zijn Margee Hilgerdenaar én Pepijn Kerkhof exact gelijk geëindigd op de eerste plaats. Beide jeugdspelers hebben immers 188 punten bijeengesprokkeld. Om tóch dé winnaar van deze interne competitie aan te kunnen wijzen is besloten dat beide koplopers een finalewedstrijd tegen elkaar spelen. De winnaar van deze wedstrijd neemt uiteindelijk de felbegeerde trofee uit handen van naamgever, ex-voorzitter en erelid, Leo Bosch in ontvangst.