Afbeelding

Feestelijke seizoensafsluiting BC Mixed

Sportnieuws

Beek en Donk – De laatste speelavond is op vrijdag 22 juli, maar afgelopen vrijdag werd het seizoen bij BC Mixed officieel afgesloten. Het was niet zomaar een afsluitingsavond. Want naast de gebruikelijke huldiging van de beste competitiespelers, de winnaar van de Mixedmanager en het bedanken van Hans van Gend en zijn personeel stonden er ook nog drie bijzondere dingen op het programma.

BadMINIton
In februari van dit jaar ging BC Mixed van start met badminton voor kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar. In korte tijd hebben zich veel kinderen aangemeld. Met de begeleiders hebben zij de afgelopen maanden veel gedaan en veel geleerd. Er wordt tijdens de lessen veel aandacht besteed aan beweging en oog-hand-coördinatie, maar ook badmintonregels en spelletjes komen natuurlijk aan bod. De kinderen hebben heel goed hun best gedaan en daarom hebben zij bij de afsluiting van het seizoen een diploma gekregen. Hierop is ook te lezen wat ze allemaal geleerd hebben.

Toon Boetzkes
In 1990 werd bij BC Mixed het eerste jeugdkamp georganiseerd. Een groep jeugdbegeleiders, waaronder Toon gingen toen mee naar een kampeerboerderij in Uden. Vanaf dat jaar heeft Toon alle jeugdkampen meegemaakt. Daarnaast heeft hij als trainer heel veel kinderen de fijne kneepjes van badminton bijgebracht en is hij ook als teambegeleider actief geweest. Maar niet alleen op badmintongebied is Toon van grote waarde voor BC Mixed. Zijn technische achtergrond komt regelmatig goed van pas. Spellen voor de jeugd, een opbergkast of een ranjatap, hij draait er zijn hand niet voor om. Na 26 jaar stopt Toon nu bij de jeugdcommissie. Met een mooie fotocollage, een toespraak van de jeugdcommissie en een hand van alle jeugdleden werd hij afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet. BC Mixed bedankt Toon nogmaals voor zijn geweldige inzet in de afgelopen jaren.

Mijlpaal: 70 jeugdleden
Het succes van BadMINIton en alle activiteiten die de jeugdcommissie en het bestuur van BC Mixed de afgelopen jaren op touw hebben gezet hebben ervoor gezorgd het aantal jeugdleden flink is gegroeid. Afgelopen vrijdag werd een nieuwe mijlpaal bereikt: 70 jeugdleden. Om dit te vieren werd de jeugdcommissie door het bestuur getrakteerd op Bossche Bollen. Tijdens de komende editie van Laarbeek Sportief op 11 september gaat BC Mixed zich weer presenteren en wordt een demonstratie van BadMINIton gehouden.

Afsluitingsavond
In de kantine werd de avond feestelijk afgesloten met een warm en koud buffet, werden Evelien Kuijpers en Ton Slaets gehuldigd als beste competitiespelers, werd Evi van Rixtel uitgeroepen tot beste Mixed Manager bedankte het bestuur Hans van Gend en bardame Ali voor de gastvrijheid. BC Mixed kan terugkijken op een geslaagd seizoen en begint op vrijdag 26 augustus weer met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Voor meer info en foto’s kijk je op www.bcmixed.nl en volg je de vereniging op Facebook, Twitter en Instagram.