Afbeelding

Ruud Verbakel verkozen tot zaalvoetballer van het jaar

Sportnieuws

Laarbeek - Ruud Verbakel is door zijn medespelers van zaalvoetbalclub De Vriendenkring gekozen tot voetballer van het seizoen 2015-2016. Hij volgt daarmee René Brouwers op, die vorig seizoen de titel in de wacht sleepte. Ruud schaart zich hiermee in een imposant rijtje met illustere voorgangers.

De Vriendenkring is een zaalvoetbalclub die ongeveer 40 jaar geleden werd opgericht door een stel vrienden. Zij begonnen in het gymzaaltje aan de Otterweg in Beek en Donk en verhuisden daarna naar ’t Anker. Toen die gymzaal werd gesloten is de overstap gemaakt naar De Dreef in Aarle-Rixtel en dat is inmiddels al weer zo’n 15 jaar de thuishaven. De leden komen voornamelijk uit Laarbeek, maar ook uit Nijnsel, Boerdonk en Helmond. Elke dinsdagavond spelen zij onderlinge duels, die zich kenmerken door techniek, passie en strijd.

Ruud Verbakel werd opgeleid bij Sparta’25. De scouts van De Vriendenkring volgden hem al enige tijd en toen hij enkele jaren geleden transfervrij was werd er snel gehandeld. Zonder een opleidingsvergoeding te hoeven betalen werd hij ingelijfd in het keurkorps van De Vriendenkring. Daar werd hij rustig gebracht en kreeg hij eerst tijd om te acclimatiseren. Vorig seizoen liet hij zijn klasse al regelmatig zien en dit seizoen zette hij die lijn door. Voor de kenners is zijn verkiezing tot voetballer van het jaar dan ook geen verrassing. Toch was ook nu weer de spanning voelbaar bij het bekendmaken van de uitslag. Dit jaar kende de verkiezing een primeur; voor het eerst was er de mogelijkheid voor ‘tele-voting’. Deze hi-tech mogelijkheid was nodig om alle spelers de gelegenheid te geven om hun stem uit te brengen.

Dat de verkiezing terecht was bleek wel uit de lovende woorden in het juryrapport: “Ruud Verbakel onderscheidt zich door zijn technische vaardigheden en zijn versnelling met de bal aan de voet. Door zijn rust in balbezit geeft hij zijn medespelers de gelegenheid om de juiste positie te kiezen. Hij heeft oog voor de vrije man en heeft scorend vermogen. Kortom een dynamische speler, die prima past in het hedendaagse spelsysteem”. Punt van kritiek van de jury is zijn langdurige afwezigheid in de afgelopen maanden. De geboorte van zijn dochter Dieuwke is daarbij wel een verzachtende omstandigheid, maar de jury rekent erop dat Ruud komend seizoen met zijn aanwezigheid een voorbeeldfunctie vervult voor zijn medespelers.

Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met een BBQ bij de winnaar van vorig jaar. René en Lindy zorgden dat hun gasten niets tekort kwamen en met hulp van het mooie weer werd het een prachtige avond.