Afbeelding

Scouting Lieshout – Mariahout sluit uiterst succesvol seizoen af

Algemeen

Lieshout/Mariahout – De leden en leiding van Scouting Lieshout – Mariahout hebben zaterdag 16 juli gezamenlijk het seizoen succesvol afgesloten. Het seizoen 2015 – 2016 was voor Scouting Lieshout – Mariahout dan ook echt een seizoen met een gouden randje.

Het weer was zaterdagmiddag 16 juli wederom perfect voor de seizoensafsluiting. De leiding van Scouting Lieshout – Mariahout had voor de ruim 80 aanwezige leden en ouders een viertal ludieke spelletjes en opdrachten ingericht op het scouting terrein. Deze activiteiten vormden de ingrediënten voor een gezellige afsluiting van het seizoen 2015-2016. Voorafgaand aan de georganiseerde activiteiten werd er volop gebruik gemaakt van de altijd aanwezige kabelbaan met klimtoren en het, voor de gelegenheid geregelde, luchtkussen.

De aanwezigen werden in vier groepen verdeeld waarna iedere groep per activiteit ongeveer 20 minuten de tijd kreeg om vervolgens roulerend alle vier de spelletjes en activiteiten uit te voeren. Met name het spel ‘honkbal met natte honken’ werd zéér enthousiast door de leden en hun ouders gespeeld. Het spel is een variant op het bekende honkbal, waarbij wordt gespeeld met een grote bal en roeispaan in plaats van een knuppel en kleine bal. Verder bestaan de honken niet uit de gebruikelijke kleine matjes, maar uit een buikschuifbaan (zeil ingesmeerd met groene zeep) met op het einde een zwembadje gevuld met water; een garantie voor een spetterend spektakel.

Ook het grote twisterspel, wat met wel 10 personen tegelijk gespeeld kon worden, viel in de smaak bij de leden. In vele rare kronkels en over elkaar heen buitelend probeerden de spelers met handen en voeten op de juiste kleur uit te komen. Afgekoeld kon er worden met spons-bal; een variant op het bekende trefbal. Afhankelijk van het doel om nat te worden of droog te blijven, kunnen de spelers proberen om de natte sponzen op te vangen of te ontwijken.

Aan het eind van de middag werd de opkomst afgesloten met een verkoelend ijsje. Hierbij was ook het moment gekomen om dan ook echt afscheid te nemen van Astrid Hagelaars en Hetty Prinsen. Astrid en Hetty namen afscheid van ‘hun’ bevers en de leden die de afgelopen jaren via Astrid en Hetty van de Bevers doorgestroomd zijn naar de Welpen, Scouts en zelfs de Explorers.

Leiding en Bestuur van Scouting Lieshout – Mariahout zijn alweer gestart met de voorbereidingen voor het seizoen 2016 – 2017, maar gaan nu ook zelf eerst genieten van de zomervakantie. Iedereen die het afgelopen seizoen tot een succes gemaakt hebben willen zij nogmaals hartelijk danken.

Vanaf 7 september starten ze weer met hernieuwde energie met seizoen 2016-2017.