Afbeelding

Certificaat met lof voor P.H.C. de Heidehond

Algemeen

Mariahout - Na 3 jaar Rico opzetten van pup tot politiehond was het vrijdag 8 juli dan zover, Rico werd gekeurd. Een spannende dag voor Maarten Huijbers. Er is hard naar deze dag toegewerkt door Maarten en Rico. De leden van P.H.C. de Heidehond hebben hier hun deel aan bijgedragen. Africhten doe je samen en niet alleen is dan ook een bekende uitspraak.

Het was een mooie dag met veel bezoekers en supporters. Maarten en Rico gingen van start met de springoefeningen. Dat ging goed. Daarna het zoeken. Helaas slikte Rico een voorwerpje in wat ze 5 punten kostte. De rest van het programma voor de middag hebben Maarten en Rico goed werk laten zien.

Na een korte pauze was het tijd voor het stelwerk. Rico en Maarten lieten hier zien dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn. Een spannende oefening blijft altijd het terugroepen en de schijn. Terugroepen is het inzetten van de hond, maar op commando dient de hond terug naar de geleider te komen. De schijn wordt de hond ingezet, maar de verdachte (pakwerker) geeft zich over. De hond dient dan achter de pakwerker over te gaan op bewaken. Mocht de hond toch op het pak bijten is het einde oefening. Je voelt de spanning van de clubleden van P.H.C. de Heidehond afglijden als Maarten en Rico deze oefeningen ook perfect uitvoeren. Deze middag heeft Rico mooi stelwerk laten zien.
Dan wachten op de uitslag, ondertussen napratend over de dag met een hapje en een drankje. Maarten en Rico hebben foutloos gewerkt, wat het inslikken van het voorwerpje even extra zuur maakte.

P.H.C. de Heidehond is trots dat Maarten en Rico een goede prestatie hebben neergezet met 430 uit 435 punten die maximaal te behalen zijn. Maarten gefeliciteerd! Over een aantal weken is Rico op straat terug te zien als diensthond bij de politie.