Afbeelding

Laarbeekse jeugd geniet volop van Zomervakantieactiviteiten

Sport

Laarbeek - De kinderen die thuis bleven in de vakantie, hebben zich volop vermaakt tijdens de zomeractiviteiten, die speciaal voor hen georganiseerd werden. Het project 'Zomervakantie-activiteiten' is bedoeld om kinderen te laten sporten, bewegen en bezig zijn met een sport die ze leuk vinden of leuk gaan vinden.

Afgelopen twee weken stonden enkele sporten op het programma, zoals basketballen, tafeltennissen, boksen, tennissen en survivallen bij Outdoor Laarbeek. Het basketballen op 9 augustus kon helaas niet doorgaan i.v.m. te weinig aanmeldingen in de leeftijdscategorie 12 t/m 18 jaar. Voor deze leeftijdsgroep komen er nog meerdere activiteiten in Laarbeek, zoals Tobbedansen op 25 september, meer informatie volgt nog.

Tafeltennissen
Op donderdagavond 11 augustus was het tafeltennissen bij TTV Een en Twintig te Beek en Donk. Hier waren vele aanmeldingen en de kinderen hebben hier met veel plezier en enthousiasme tegen elkaar getafeltennist. Zij hebben een leuke sportieve avond gehad.

Boksen/Kickboksen
In week 33, op dinsdag 23 augustus, was boksen als eerste aan de beurt. Dit was een speciale les voor de kinderen, zij kregen namelijk training van een Professionele Bokser genaamd 'Thijs Hoefs'. Deze training werd verzorgd in de Boksschool van Riny Heesakkers. De kinderen hebben veel geleerd, een combinatie van kickboksen en gewoon boksen. Wat echt heel speciaal was deze avond, na afloop mochten de kinderen apart tegen Thijs Hoefs kickboksen en mochten ze gebruik maken van de verschillende technieken die ze hebben aangeleerd gekregen, super gaaf!

Outdoor Laarbeek
Outdoor Laarbeek was woensdag 17 augustus aan de beurt, waar maar liefst 32 kinderen hadden aangemeld deze middag. Zij hebben vol genoten van de activiteiten op hoogte zoals, Tokkelen van 4 of 9 meter hoogte, Big-swing een grote reuze zwaai, en het abseilen van 4 naar 0 meter. Ook kregen de kinderen samenwerk opdrachten die ze moesten uitvoeren op de grond of op het laagte parcours.
Al met al hebben de kinderen een zonnige middag gehad en met plezier hun eigen uitdaging aangegaan!

Tennissen
Tennissen bij TV De Raam te Lieshout was donderdag 18 augustus. In de stralende zon kregen ze verschillende spellen waardoor je direct bezig was met de regels van tennis, zoals lijnen spel, verschillende vormen bij de speedladder, waardoor ze veel voetenwerk moeten verrichten. Na enkele minuten hadden ze het zweet al op de voorhoofden staan. Deze middag hebben ze de backhand en de forehand geoefend en in een spelvorm een wedstrijdje onder elkaar gedaan. De kinderen hebben een leuke en leerzame middag gehad!

Inschrijven activiteiten

Je kunt inschrijven voor sportactiviteiten die zijn bedoeld voor onze jeugd in Laarbeek.
Kinderen kunnen aan deze activiteiten vrijblijvend deelnemen. Zo staat er aankomende week, 3 activiteiten op de planning:

  • Badminton 4 en 5 jaar en 6 t/m 12 jaar kunnen zich inschrijven, bij Badmintonclub Mixed te Beek en Donk op 26 augustus en 2 september
  • Turnen 6 t/m 12 jaar, Turnvereniging De Ringen te Beek en Donk op maandag 29 augustus,  
  • Zwemmen 8 t/m 12 jaar, Zwembad Drie-essen te Beek en Donk op dinsdag 30 augustus.

De kinderen die al hebben meegedaan, hebben een sportieve middag of avond gehad. Het is hartstikke leuk om de kinderen bezig te zien met een bepaalde sport. Hier halen ze zoveel energie uit waardoor de kinderen ook meer plezier krijgen om te gaan sporten.
Ze maken niet alleen kennis met de sport en leren verschillende regels, maar leren ook andere kinderen/mensen kennen waarmee ze de sport beoefenen. Je kunt vrijblijvend opgeven om aan een sport mee te doen. Inschrijven voor een activiteit of activiteiten, mail dan naar jvdenden@vierbinden.nl

Voor meer informatie en planning van sportactiviteiten in Laarbeek in de gaten houden, kijk dan op de Facebook pagina 'Laarbeek Actief' of stuur een mailtje naar bovengenoemd emailadres.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding