De gloednieuwe beweegtuin bij het Franciscushof
De gloednieuwe beweegtuin bij het Franciscushof

KBO Lieshout maakt zich op voor opening 'Beweegtuin'

Algemeen

Lieshout - Tijdens de Nationale Sportweek - op dinsdag 20 september - gaat een lang gekoesterde wens voor KBO Lieshout in vervulling. Zij 'geven' op die dag hun cadeau voor het 60-jarig bestaan aan de gemeenschap van Lieshout: de Beweegtuin. Hoewel het heel wat voeten in de aarde heeft gehad, is het volgens de KBO uiteindelijk gelukt om een 'Beweegtuin' te realiseren op de beste plek in Lieshout, namelijk naast Franciscushof, in het centrum van Lieshout.

Alle betrokken partijen zijn het eens geworden over de locatie en dankzij diverse sponsoren is de wens van de Seniorenvereniging/KBO Lieshout werkelijkheid geworden. Mede dankzij de niet aflatende inzet van de jubileumcommissie en de welwillende medewerking van de gemeente Laarbeek werd het mogelijk om acht bewegingstoestellen in de beweegtuin te plaatsen. De gemeente Laarbeek leverde verder ook een bijdrage en schonk twee toestellen die eerder in de groene long in Beek en Donk stonden. De firma F. Vereijken uit Lieshout heeft de grondwerkzaamheden uitgevoerd en ervoor gezorgd dat de begroting van de beweegtuin niet overschreden werd. De firma Yalp uit Goor heeft de uit Finland afkomstige bewegingsapparaten geleverd. Ook heeft Yalp ervoor gezorgd dat de opening op een spectaculaire wijze zal geschieden, dankzij de inzet van niemand minder dan Olga Commandeur, de Nederlandse oud-atlete. Tegenwoordig is zij vooral bekend door haar dagelijkse presentatie van het TV-programma 'Nederland in Beweging!'.

Opening

De officiële opening van de beweegtuin vindt plaats op dinsdag 20 september 2016 om 13.30 uur door burgemeester Frank van der Meijden. Daarna zal de voorzitter van de Seniorenvereniging KBO Lieshout, de heer Willem Damen, de beweegtuin officieel overdragen aan de gemeenschap van Lieshout. Olga Commandeur zal vervolgens, geheel op eigen wijze, met een aantal deelnemers de onderdelen van de beweegtuin demonstreren.

Franciscushof zorgt voor een verdere invulling van de middag in de vorm een informatiemarkt over bewegen en gezondheid, die in samenwerking met de therapeuten van Zorgboog in Balans wordt opgezet. Het wordt een middag die uitstekend aansluit bij het idee beweegtuin en de overtuiging van de Zorgboog dat bewegen bijdraagt aan een gezond en langer leven. Er is tevens gelegenheid voor een hapje en een drankje en kans op een leuke prijs als u meespeelt met het rad van fortuin!

KBO Lieshout nodigt iedereen van harte uit om de opening en aansluitend de informatiemarkt te bezoeken. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de heer Jan van Zuijlen, tel. 06-21666820 of mail: jan.vanzuijlen@upcmail.nl