Afbeelding

Gildes en harmonie bezoeken Mariëngaarde en Zonnetij

Cultuur

Aarle-Rixtel – De beide gildes van Aarle-Rixtel brachten deze week samen met de harmonie traditiegetrouw een bezoek aan Zonnetij. Vervolgens gingen zij door naar Mariëngaarde om ook daar een bezoek te brengen.

Mariëngaarde

De week startte bij Mariëngaarde met een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie met appeltaart. Vakantieherinneringen werden opgehaald. Mooi, interessant en hoe verschillend de vakanties vroeger werden beleefd.

Op dinsdag hebben ze fruitsalade gemaakt die daarna aan alle cliënten werd uitgedeeld. Verrassend hoe sommige cliënten de snelheid van het schillen niet waren verleerd. Woensdagochtend werd de jeu de boullesbaan gebruikt. Dhr. Overzier was de winnaar.

Op vrijdag vervulde het duo: 'tisnieanders' de muziekmiddag in de achtertuin. Zij brachten gezellige en herkenbare liedjes ten gehore. Helaas kwam de regen iets te spontaan en te vroeg.

Zaterdag was de afsluiting van de Zomerweek. De beide gildes uit het dorp hebben de vendelgroet gebracht, de kermis is geopend. Voor en na de komst van gildes zorgde: 'tisnieanders' voor gezellige muziek. Met het weer hebben ze afgelopen week geboft. En het mooist compliment van een cliënt was: "Ik heb mezelf niet verveeld, deze week, zelfs goed geslapen vannacht en jammer dat het afgelopen is." Voor deze uitspraken doe je het en het geeft een fijne stimulans. Iedereen hartelijk dank voor de goed hulp bij alle activiteiten. Fijn dat jullie er waren.

Zonnetij

Op zaterdag 20 augustus brachten de beide gildes van Aarle-Rixtel en de harmonie traditiegetrouw een bezoek aan Zonnetij. De vendelgroet werd gezamenlijk uitgevoerd. Daarna kwam de Harmonie en zij brachten enkele nummers ten gehore. De weergoden waren goed gezind. Beide gildes vertrokken richting Mariëngaarde alwaar ook zij de vendelgroet lieten zien. Allen hartelijk dank voor dit geweldige optreden. De kermis komt ook zo een beetje bij hen thuis.