Afbeelding

Expositie Raadhuis: Bloem in Beeld

Cultuur

Beek en Donk - In 't Oude Raadhuis van Beek en Donk vindt van 3 tot en met 25 september een expositie met bloemenaquarellen en bloemenquilten plaats van Adriana Plantinga. Het is voor haar de tweede keer dat ze exposeert in 't Oude Raadhuis.

Adriana maakt volgens haar zeggen nog steeds bloemenaquarellen omdat ze niet raakt uitgekeken op bloemen. Soms spreken bloemen volgens haar een taal die verder reikt dan woorden.

Adriana is een autodidact. "Wel heb ik lessen gevolgd om de techniek van aquarelleren onder de knie te krijgen en workshops botanisch tekenen gevolgd in de Hortus Botanicus in Leiden, maar door veel in boeken te lezen en te kijken, ben ik stap voor stap verder gegaan. Mijn passie is bloemen, niet alleen om ze te schilderen, maar ook om er bloemenquilten van te maken en bloemenverhalen te zoeken. Die verhalen vindt u ook op deze expositie", aldus Adriana.

Opening

Op zaterdag 3 september vindt om 16.00 uur de opening plaats. Daarna is de expositie de gehele maand september op de zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur te bezoeken.