Familie de Koning telt inmiddels 102 personen
Familie de Koning telt inmiddels 102 personen

'Koningsdag' ter ere van 100ste familielid

Human Interest

Beek en Donk - Familie de Koning uit Beek en Donk hield op zondag 28 augustus een 'Koningsdag' op het KPJ-terrein ter ere van de geboorte van het 100ste familielid van Familie de Koning. Grard en Jaan de Koning hadden samen 11 kinderen en 28 kleinkinderen, inmiddels is de familie uitgebreid naar 102 personen. Dit bijzondere feit moest natuurlijk gevierd worden.

Het terrein was feestelijk versiert en de route was duidelijk aangegeven. Het geboortebord van de 100ste Koning stond aan de ingang van het terrein en er waren feestelijke tenten opgezet. Iedereen bracht zelf zijn tafel en stoelen mee, dus het was een ouderwetse ongeorganiseerde puinhoop (voor de buitenstaander dan). En natuurlijk prachtig weer.

Alle familieleden hadden een foto ingeleverd in de leeftijd van 0-5 jaar en deze waren opgehangen met nummer eronder, zodat iedereen op een invulblad de foto's een naam kon geven. Hier werd aardig wat gekeken en geschreven. Er waren springkussens voor de kinderen en Ronnie Ballonnie heeft ook nog voor leuk vermaak gezorgd.

De rest van de familie werd vermaakt met een quiz waaronder vragen over Familie de Koning, Beek en Donk, Familiefoto's, Wie woont waar en natuurlijk nog wat intellectuele vragen. Bij een Koningsdag hoort ook een Koningslied. Dit werd gezongen door twee groepen van 50+ en 50- jaar oud.

Er was de hele dag genoeg te eten en te drinken, wat erg belangrijk is voor deze familie, en iedereen heeft zich prima vermaakt en is weer bijgepraat. Het was erg jammer dat het voorbij was, maar bij Familie de Koning weten ze vast wel weer snel iets nieuws te verzinnen voor een volgend 'skon fisje'.