Afbeelding

Frank van der Meijden wint NK Wielrennen voor burgemeester

Politiek

Laarbeek - De burgemeester van de gemeente Laarbeek, Frank van der Meijden, heeft vanmiddag het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor burgemeesters gewonnen. Titelverdediger Marco Out van de gemeente Assen werd door Frank van der Meijden in de sprint geklopt net voor de finish. Met de zege van de burgemeester van Laarbeek, komt de titel na Assen (2015) en Berkelland (2014) weer terug naar Brabant.

Aan de fietsdag in Assen deden vandaag ongeveer 50 gemeentebestuurders mee. Na de fietsdag is er een NK voor de meest fanatieke deelnemers. Wethouder Gerrit Knol van de gemeente Zwartewaterland was de snelste wethouder en Frank van der Meijden de snelste burgemeester. "Het is allemaal gezellig en joviaal, maar eenmaal op de fiets geven we elkaar geen duimbreed toe. Het was een sportieve wedstrijd, maar ik ben blij dat ik mooie reclame heb kunnen maken voor Laarbeek, Waterpoort van de Peel", aldus een zeer tevreden winnaar.

Goede traditie is dat de winnaar de volgende wedstrijd organiseert. Dat betekent dat de burgemeestersfietsdag, met het NK voor burgemeesters, wethouders en secretarissen in 2017 in de gemeente Laarbeek gehouden gaat worden.