Afbeelding

Zilveren jubileum voor Grottendorfer Blaaskapel

Cultuur

Mariahout - Het Grottendorfer Blaaskapel viert op vrijdag 16 september haar 25-jarig jubileum. In mei 1991 is de kapel opgericht op initiatief van de carnavalsvereniging 'De Heikneuters'. In' 'De MooiLaarbeekKrant' van 21 juli 2016 is daar al op teruggekeken. De groep, die onder leiding staat van Piet Diender, bestaat uit 17 muzikanten en bespeelt licht en zwaar koper-, en houtinstrumenten en slagwerk.

Iedere donderdagavond wordt er vol enthousiasme gerepeteerd met een vrije uitloop naar de derde helft. Er worden optredens verzorgd bij verschillende sociaal-culturele festijnen en natuurlijk tijdens het carnaval als muzikale ondersteuning van de carnavalsvereniging. Op zondag 24 juli heeft de kapel een jubileumconcert gegeven op het terras bij 'De Pelgrim'. Bij goed weer en onder grote belangstelling werd er met veel enthousiasme een divers repertoire ten gehore gebracht. Ook tijdens de seniorenmiddag 'Ten Blakke' op 3 augustus heeft de Grottendorfer Blaaskapel haar muzikale bijdrage geleverd. Deze middag vond in verband met de weersomstandigheden plaats in het Buurthuis van Mariahout.

In de afgelopen 25 jaar zijn er meerdere hoogtepunten geweest. Zo heeft de Grottendorfer Blaaskapel in 1999 de publieksprijs gewonnen op het Blaaskapellenfestival in Aarle Rixtel. Jaarlijks gaan de muzikanten met hun partners naar Duitsland om de wijnfeesten te bezoeken en muzikaal op te luisteren. Ook zijn ze vele jaren, op uitnodiging van de Bürgerschützverein Holsternhausen, naar de Glidenfeesten in Dorsten geweest om daar te spelen tijdens het Koningsweekend. Het 10-jarig bestaan werd 15 jaar geleden groots gevierd met 3 dagen feest in de tot feestzaal omgebouwde showroom van garage Corsten. Er werd toen een dienstenveiling, een kapellenfestival en een aangeklede brunch gehouden. Het 25-jarig jubileum zal wat bescheidener gevierd worden, maar zeker niet minder enthousiast.

Feest

Op 16 september begint om 19.00 uur de receptie, die tot ongeveer 21.00 uur zal duren. Deze gaat daarna over in een feestavond en reünie. Muzikaal wordt de avond op passende wijze ingevuld. De Ekkermuzikanten uit Beek en Donk onder leiding van Piet Diender, luisteren de receptie met hun klanken op. Dit alles vindt plaats in Café-Restaurant 'De Pelgrim', Mariastraat 21 te Mariahout. De Grottendorfer Blaaskapel nodigt graag alle leden, oud leden, begunstigers en iedereen die belangstelling heeft voor de kapel uit, om de receptie en/of feestavond te bezoeken. Ze hoopt op een grote opkomst en een gezellige avond in Mariahout.