Kinderen vermaken zich bij Turnvereniging De Ringen
Kinderen vermaken zich bij Turnvereniging De Ringen

Zomervakantie activiteiten 2016 groot succes

Sportnieuws

Laarbeek - De zomervakantie is ten einde en de kinderen zijn weer begonnen op school. De laatste week van de vakantie vonden er nog 2 sportactiviteiten plaats. Turnen bij Turnvereniging De Ringen en Zwemmen bij de Tongelreep in Eindhoven.

Turnen
Op maandag 29 augustus waren 8 kinderen aan het turnen gegaan in sporthal Den Ekker te Beek en Donk. De turnles werd verzorgd door Jan Vereijken, van Turnvereniging De Ringen. De kinderen hebben met veel passie en plezier op verschillende onderdelen mogen turnen en daarvan hebben ze enorm genoten.

Zwemmen bij de Tongelreep
Circa 20 kinderen genoten vrijdag 2 september van een heerlijke zwemochtend/middag. Ze mochten na inschrijving, vrij zwemmen met familie, vrienden en/of opa's en oma's.

Resultaat Zomervakantie activiteiten 2016
Het doel van de zomervakantie activiteiten was om zo veel mogelijk kinderen te laten sporten, in beweging te krijgen en kennis te laten maken met verschillende sporten binnen Laarbeek. Ook kinderen die niet op vakantie gaan of kunnen gaan, hadden de mogelijkheid om aan veel verschillende activiteiten deel te nemen. Kinderen die vroeg op vakantie zijn geweest hadden ook de mogelijkheid om na hun vakantie deel te nemen aan de sportactiviteiten en kinderen die laat op vakantie zijn gegaan, konden aansluiten voor hun vakantie.

Al met al waren er genoeg sporten en mogelijkheden voor kinderen om deel te nemen aan de sporten in Laarbeek. Zo bleek ook uit de cijfers. Er hebben 147 verschillende kinderen deelgenomen aan de zomeractiviteiten 2016. 50 leerlingen hebben met meerdere sporten meegedaan. Deze zomer zijn dus enorm veel kinderen actief bezig geweest. Zij hebben veel plezier gehad en kennis opgedaan bij verschillende sportverenigingen of sportbedrijven.

Dit jaar werden voor het eerst sportactiviteiten georganiseerd in de zomervakantie, in samenwerking met verschillende sportverenigingen. ''Laarbeek Actief' wil iedereen bedanken die hieraan mee heeft geholpen en actief is geweest, super!

Meer informatie
Je kunt inschrijven voor sportactiviteiten die zijn bedoeld voor de Laarbeekse jeugd. Kinderen kunnen aan deze activiteiten vrijblijvend deelnemen. Zo staat er de komende weken op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur Bootcamp op de planning voor kinderen van 9 t/m 16 jaar.

Sportactiviteiten in Laarbeek in de gaten houden? Kijk dan op de Facebookpagina 'Laarbeek Actief' of stuur een mailtje naar jvdenden@vierbinden.nl. De kinderen zullen een leuke, leerzame en sportieve middag of avond hebben. Schrijf je snel in!