Het winnende Eli-team vlnr: Tom Verbakel, Rens Verhagen, Mauro Gilsing, keeper Bart Vermaeten, Daan Kuin, Kay Swinkels, Floris Udink, Pepijn Relou, Ruben Hagedoorn en Ruud Opsteen
Het winnende Eli-team vlnr: Tom Verbakel, Rens Verhagen, Mauro Gilsing, keeper Bart Vermaeten, Daan Kuin, Kay Swinkels, Floris Udink, Pepijn Relou, Ruben Hagedoorn en Ruud Opsteen

Succesvol 9-tegen-9 toernooi bij ELI-jeugd

Sportnieuws

Lieshout – De jeugd van Eli startte afgelopen zaterdagmiddag het nieuwe voetbalseizoen met een 9-tegen-9 toernooi voor spelers onder de 11 jaar. Ruim 175 talentvolle jeugdspelers, een klinkende organisatie en prachtig zomerweer waren de ingrediënten van een fantastische aftrap van het seizoen 2016-2017.

Sinds de start in 2014 van het 9-tegen-9 toernooi is het deelnemersveld uitgegroeid tot 16 teams. Zelfs voetbalclubs uit Tilburg en Oss weten Eli inmiddels te vinden. In twee groepen, met elk twee poules van vier teams, werd tot het laatst gestreden. Natuurlijk stond het plezier voorop, maar bij deze categorie voetballers is de 'drive' om te winnen groot. Normaal spelen jeugdvoetballers tot 12 jaar op een half voetbalveld in een 7 tegen 7 opstelling. De talenten in de hogere klassen spelen 9 tegen 9.

In groep A streden Rood Wit '62 uit Helmond en SV Schijndel uiteindelijk om de 3e en 4e plaats. In de spannende penaltyfinale tussen Rhode en Blauw Geel uit Veghel wist de Veghelse keeper er drie te stoppen. Hij hielp daarmee zijn team aan de overwinning. In groep B was een sportieve hoofdrol weggelegd voor het 'Eli-2 team'. Dit team bestond uit spelers die opgetrommeld waren om een voetbalvereniging die zich had afgemeld te vervangen. Het Eli-1 team drong door tot de halve finale waar het met een stevige verdediging en een dosis geluk de sterke tegenstander Oss '20 wist te verslaan. Ook in de daaropvolgende finale tegen Liessel bleef Eli op de been. De Eli-keeper kon met drie cruciale reddingen de nul bewaren, waardoor ook hier penalty's de beslissing moesten brengen. Onder grote publieke belangstelling werd Eli-1 uiteindelijk de verrassende winnaar van groep B.

Hoe mooi kan jeugdvoetbal zijn? Mooi, als spelers zelf tegen de scheidsrechter zeggen dat de inworp voor de tegenstander is. Of nog mooier: als in de spannende finale de spelers van 'aartsrivaal' Mariahout het Eli-team luidkeels aanmoedigt. Dan blijkt er nog een derde winnaar te zijn: 'Sportiviteit en Respect'!