Robbert Mol (l) achtervolgt zijn tegenstander

ASV'33 met lege handen na prima wedstrijd

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - ASV'33 speelde zondag een zeer goede wedstrijd in Eindhoven tegen Unitas'59, maar toch konden de Aarle-Rixtelnaren naar huis met lege handen. Unitas'59 zal zeker dit seizoen een kampioenskandidaat zijn, maar ASV'33 was de Eindhovenaren het grootste deel van de wedstrijd de baas.

ASV'33 startte zeer sterk en zette Unitas'59 direct onder druk. In de 8e minuut resulteerde dit in een voorsprong voor de rood-witten. Een snelle aanval, en een slim balletje van Ronny Heijmans, brachten Thomas Fritsen in scoringspositie. Thomas wist wel raad met de geboden kans en zorgde voor een 0-1 voorsprong. Zeker het eerste half uur had ASV'33 de voorsprong uit kunnen bouwen, maar precisie en het nodige geluk stond een grotere voorsprong in de weg. Het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Unitas'59 meer grip op het spel van ASV'33, en wisten de Eindhovenaren ook enkele kansen te creëren. In de 35e minuut kroop ASV'33 door het oog van de naald, en had zomaar de bal op de stip kunnen liggen, maar de scheidsrechter zag geen kwaad in een overtreding van een ASV'33 verdediger in het 16-metergebied. Een vijftal minuten voor de pauze kwam Unitas'59 dan toch op gelijke hoogte, een diepe bal kwam bij de aanvaller van Unitas'59 die alleen ASV'33 doelman Marnic van Rosmalen nog voor zich zag, en met een mooie lob was de gelijkmaker een feit.

De eerste 20 minuten na rust, wederom een sterk ASV'33, waarbij ze een voorsprong hadden verdiend, maar goed keeperswerk voorkwam dit jammer genoeg. Uit een hoekschop was ook Rene de Vries nog dicht bij een treffer, maar zijn kopbal ging rakelings over. Ook Marnic van Rosmalen moest zijn keeperkwaliteiten laten zien om een achterstand te voorkomen.

Halfweg de 2e helft kwam ASV'33 op achterstand, knullig balverlies achterin bij ASV'33 stelde de spits in de gelegenheid om te scoren, en dat deed hij dan ook: 2-1. ASV'33 probeerde alles om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar verschillende doelpogingen hadden niet het gewenste resultaat. De laatste 10 minuten probeerden de rood-witten alsnog de gelijkmaker te forceren door meer druk te zetten, maar het mocht niet lukken, Tevens maakte het slimme Unitas'59 aan alle illusies op een goed resultaat van ASV'33 een einde, dit door goed gebruik te maken van de geboden ruimte, en te scoren in de laatste minuut: 3-1.

ASV'33 had zeker een gelijkspel verdiend, maar het mocht niet zo zijn, wel kan er terug gekeken worden op het goede spel wat de ASVers op de grasmat hebben gelegd. Mooie bijkomstigheid is aan ASV'33 zijde ook nog eens dat Pim vd Tillaart als debutant vanuit de A-jeugd terug kan kijken op een prima wedstrijd. Snel op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen het ook altijd lastige Bruheze zullen de mannen van Han van Rosmalen zeker proberen om de eerste punten van dit nieuwe seizoen te pakken.

Opstelling ASV'33: Marnic v Rosmalen, Robbert Mol, Bart Wilms, Rene de Vries, Pim vd Tillaart, Pim Dubois, Teun v Asten (Peer vd Kerkhof), Dennis Verbakel, Thijs v Uden( Michiel vd Steen), Ronny Heijmans, Thomas Fritsen.