Kimberly Loos met 'Katinka'
Kimberly Loos met 'Katinka'

Succesvolle tijden voor Kimberly Loos

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De afgelopen maand was succesvol voor amazone Kimberly Loos uit Beek en Donk. Zo werd ze met haar paard Katinka reserve kampioen op de Brabantse Kampioenschappen, behaalde een 5e plaats op de Nederlandse Kampioenschappen en won de derby van Eindhoven met haar pony July.

Op 14 augustus werden de Brabantse Kampioenschappen georganiseerd in Nijnsel. Kimberly had zich met haar 6-jarige Katinka geselecteerd voor deelname in de klasse M. De wedstrijd bestond uit twee manches met een eventuele barrage. Kimberly reed met haar Katinka zowel de eerste als de tweede manche foutloos. Uiteindelijk bleven er 7 combinaties van de 50 foutloos wat resulteerde in een barrage. Daarin werden veel fouten gemaakt maar Kimberly wist de lei schoon te houden en werd uiteindelijk tweede.

De Nederlandse Kampioenschappen volgde op 3 september, er kwamen 55 combinaties aan de start. En ook hier kon Kimberly haar goede vorm vast houden in de klasse M. Dit kampioenschap ging ook weer over twee manches met een eventuele barrage. De eerste manche 's morgens bleek geen probleem voor Kimberly en Katinka en ze bleven hierin foutloos. Na de middag werd de tweede manche verreden. Opnieuw weer een foutloze ronde. De barrage volgde met nog maar 7 deelnemers, Kimberly reed een snelle barrage, maar helaas viel daar een balk. Dit leverde uiteindelijk een mooie 5e plaats op.

Zondag 4 september werd er een ponyderby verreden in Eindhoven. In de klasse DZ reed Kimberly haar ervaren pony July. Na twee keer foutloos en snel te hebben gereden won ze de rubriek.