Het viertal klasse M werd Nederlands Kampioen in Ermelo
Het viertal klasse M werd Nederlands Kampioen in Ermelo

RV De Hoefslag op Nederlandse Kampioenschappen

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De Nederlandse Kampioenschappen springen, dressuur en afdelingsdressuur werden op vrijdag 2 en zaterdag 3 september verreden in Ermelo. Hieraan deden verschillende leden van RV de Hoefslag mee.

Viertal klasse M Nederlands Kampioen
De ruiter en amazones van het viertal klasse M reden zaterdagmiddag een ijzersterke proef: 70,5%! Met deze scoren waren ze iedereen de baas, waardoor ze de Nederlandse Kampioenstitel bemachtigden! Gefeliciteerd Leon Verbakel en Dylano, Marjolein Kuijpers en Faché, Marly Verbakel met Zodiera, Ingrid van Veggel met Euforia, Lianne Verbakel met Bora én commandant Martien Verbakel!

Het viertal klasse L kwam ook aan start met Evelien Maas en Ulla D, Lianne Verbakel met Follow Me, Franka Verbakel met Lovestory, Frank Kuijpers met Vinice en commandant Martien Verbakel. Helaas waren de andere viertallen te sterk. Ze behaalden een mooie 10e plaats.

Brons voor Sandy van Boxmeer
Wat een pech had Sandy van Boxmeer vrijdag 2 september. Onderweg naar het NK kregen ze eerst een klapband. Nadat deze gerepareerd was, reden ze een file in. Hierdoor kon ze helaas niet meer deelnemen in de klasse Z2. Daarom zette ze al haar zinnen op de klasse Z1 met haar paard Figaro, en met resultaat! Ze behaalden een super 5e plaats, waardoor ze door mochten naar de overkamping op zaterdag. Zaterdag deed ze er nog een schepje bovenop, waardoor ze eindigden op de 3e plaats! Brons voor Sandy van Boxmeer met Figaro dressuur klasse Z1! Gefeliciteerd!

Goed NK voor Leon Verbakel
Leon Verbakel met Dylano had geluk: door een uitvaller mochten zij ook deelnemen aan het NK! Vrijdag lieten zij zich van hun beste kant zien in de klasse M1 dressuur. Dit resulteerde in een super 3e plaats! Hierdoor mocht hij door naar de overkamping op zaterdag. Weer reden ze een hele goede proef, maar helaas waren de andere deelnemers te sterk. Ze eindigden op een mooie 8e plaats als beste combinatie van Brabant. Super gedaan Leon!

Trotse Lianne Verbakel
Lianne Verbakel kwam tijdens het NK met haar paard Follow Me aan start met springen, dressuur én in het viertal klasse L. Vrijdag trapte ze af met het springen in de klasse B. Een mooie eerste foutloze ronde, zorgde ervoor dat ze door mocht naar de barage. Na een super barage ronde, kreeg ze helaas één tijdstrafpunt waardoor ze de kampioenstitel aan haar neus voorbij zag gaan. Erg jammer!

Zaterdag ging ze weer fris aan start in de dressuur ring. Ze reed met Follow Me een goede proef, wat resulteerde in een nette 5e plaats! Hierdoor mocht ze mee doen aan de overkamping! De tweede proef reed ze weer een hele goede proef, maar was de concurrentie haar helaas te sterk af. Dit resulteerde in een mooie 12e plaats. Goed gedaan Lianne!

Brabants Kampioen Bart van de Kerkhof kwam met Eberlina aan de start in de klasse L springen. Ondanks dat ze erg sterk reden, viel er helaas een balk naar beneden. Dit resulteerde in een 34e plaats.

Namens het bestuur van RV de Hoefslag: allemaal super goed gedaan en gefeliciteerd met de mooie resultaten! Super dat jullie allemaal mochten deelnemen aan het NK. Daar is de vereniging erg trots op.