Han van Rosmalen
Han van Rosmalen

Bovenin meedoen en constanter worden met ASV'33

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel – ASV'33 hoofdtrainer Han van Rosmalen is reeds begonnen aan zijn 3e seizoen bij de rood-witten uit Aarle-Rixtel. Han heeft het goed naar zijn zin: "Het bevalt mij hier goed, de club is gemoedelijk, het is één grote familie en het is hier fijn werken".

Han (46) komt uit Rosmalen en heeft in het verleden gevoetbald bij OJC, 3 jaar bij PSV en is actief geweest voor Wilhelmina en hoofdklasser Desk. Zijn eerste klus als trainer was weggelegd bij buurman Sparta'25 uit Beek en Donk, waar hij het jeugdcoördinatorschap vervulde. Hierna ging de Rosmalenaar aan de slag als hoofdtrainer bij de amateurs van PSV, gevolgd door eenzelfde hoofdtrainerschap bij Avesteyn en VOW, alvorens hij in Aarle-Rixtel neerstreek.

Een echte voetbalman, zo blijkt ook uit zijn familie. "Mijn schoonvader heet Willy van der Kuijlen en zodoende hebben we dus een echte voetbalfamilie", vertelt Han met een glimlach. In zijn eerste jaar bij ASV'33 wist de trainer direct succes te boeken door promotie met ASV'33 af te dwingen naar de 4e klasse, het niveau waarop de club nog steeds actief is.

De oefenmeester heeft zijn doelstellingen duidelijk voor ogen. "Ik wil graag bovenin meedoen en ook constanter worden met de groep. We laten het teveel in uitwedstrijden liggen. Ik wil presteren met een groep en meedoen om de prijzen, in welke klasse dat dan ook is. Ik hoop dat we dit seizoen hetzelfde kunnen brengen als vorig seizoen en dat we mee kunnen doen om de bovenste plaatsen. We rekenen dan ook zeker weer op de trouwe supporters."