Theo Donkers
Theo Donkers

Aanvallen en er een leuke pot van maken

Sportnieuws Sport

Lieshout - Theo Donkers (60) is al meer dan 30 jaar actief als trainer. In deze periode was hij al twee keer eerder trainer van de Lieshoutse voetbalvereniging in periodes van respectievelijk 6 en 3 jaar. Nu staat Theo in zijn 3e periode voor zijn 3e jaar.

De familie Donkers is een bekende voetbalfamilie in het Lieshoutse. Wie ELI zegt, zegt Donkers. "Ik ben als speler/trainer bij ELI begonnen. Ik was 30 jaar en voetbalde samen met spelers van 35 jaar. Ik stond als trainer dichter bij het team en voelde me nauwer betrokken als speler/trainer zijnde. Op deze manier heb ik ook de meeste succes geboekt, onder andere ook bij ONDO", vertelt Donkers.

Na tal van omzwervingen is Theo nu voor de derde keer hoofdtrainer van het Lieshoutse vaandelelftal. Hij heeft na dit seizoen nog een optie voor één jaar, wat zijn 13e trainersjaar bij ELI zou betekenen. "Ik ben dan ook graag en nauw betrokken bij de club"

Theo verwacht met zijn ELI voor promotie te spelen en in de top 4 te eindigen. "In de selectie zijn er enkelen gestopt, maar daarvoor in plaats zijn ook een aantal oudgedienden teruggekeerd. Ik wil graag dat er ook echt voetbal wordt gespeeld, dus aanvallen en er een leuke pot van maken. Ik ben dan ook meer een trainer van een 6-4 stand, dan van een 1-0. We zullen laten zien dat we kunnen voetballen en hierbij veel aandacht geven voor de aanval.

Alle faciliteiten kloppen bij ELI. We hebben een mooie accomodatie, 34 spelers in de selectie en een kleine -maar trouwe- supportersschare. Het zal elke keer weer bij 'ons' moeten kloppen, klikken en we moeten geluk hebben."