Wim de Roy
Wim de Roy

Rekenen op handhaving, met een knipoog naar een periodetitel

Sportnieuws Sport

Mariahout - "Een gewone jongen van 48 jaar uit Helmond", zo beschrijft de hoofdtrainer van VV Mariahout zich. Wim de Roy staat voor het 4e jaar als trainer voor het eerste elftal van de geel-blauwen. Zondag startte de Roy met Mariahout de competitie in de 4e Klasse I goed met een 3-1 overwinning op SCI uit Sint-Michielsgestel.

"Ik heb gevoetbald tot mijn 16e bij Mulo en was een talent, helaas met een minder voetbalkarakter. Ik wilde altijd graag de feestjes 'afsluiten'. Ik heb onder andere ook bij Helmond Sport gevoetbald, maar na een achillespeesblessure heb ik andere keuzes gemaakt. Ik ben trainer geweest bij Dijkse Boys, Rust Roest, Oostrum en nu bij Mariahout", vertelt de Roy.

De promotie vorig seizoen naar de 4e klasse was voor de Roy ook een uitdaging om nu het 4e jaar voor de groep te staan. "Er is in mijn eerste drie jaren veel verjonging geweest. Met enkele A-spelers als zijnde aanwinsten voor de A-selectie en oudgedienden, rekenen we op handhaving, met een knipoog naar een periodetitel. Dit zal bewerkstelligd moeten worden met attractief voetbal en een herkenbaar 4-3-3 systeem. Ik wil ervoor zorgen dat de sfeer en de resultaten goed zijn, ik zal me niet anders voor doen dan ik ben, want de spelers zijn het belangrijkst". De oefenmeester van VV Mariahout kent te weinig elftallen in de competitie om een inschatting te maken voor de kansen van Mariahout dit seizoen.

De hoofdtrainer hoopt dit seizoen weer op de nodige support, maar waarschuwt ervoor dat mooi voetbal niet altijd zal lukken. "De 4e klasse hebben we niet altijd bereikt met sprankelend voetbal, dat gaan we wel proberen, maar het resultaat is belangrijk. Heb daar begrip voor, kom kijken."