Afbeelding

Laat de Vonk overslaan naar Afrika!

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Op zondag 25 september organiseert Atelier Vonk een Afrikaanse themadag van 14.00 - 18.00 uur. Tijdens deze middag komen vele activiteiten aan bod voor jong en oud. Je kunt dansen, zingen, Afrikaanse kleding kijken, eten, knutselen en samen de Afrikaanse sfeer proeven.

De middag wordt in samenwerking met Missie Ontwikkeling Vrede (M.O.V.) Aarle-Rixtel door Atelier Vonk georganiseerd.

Het Afrikaans ENJA-koor zorgt voor de livemuziek, zeker de moeite waard want je lichaam komt vanzelf in beweging tijdens deze swingende muziek. Er zijn meerdere stands te vinden over Afrika en er is gedacht aan eten en drinken. Er is een catwalk met Afrikaanse kleding die zeer kleurrijk is en de moeite waard om te zien.

In samenwerking met het ENJA-koor wordt er een project of goed doel aan gekoppeld. Het project betreft een project in Ghana, in de buurt van de stad Wa. De plaatselijke bevolking heeft een school gebouwd met ondersteuning van de broeders van Maastricht. De kinderen wonen ver van de school en het kost vele uren om naar school te lopen. Het doel is dan ook een motorbike te kopen om de kinderen op te halen, naar school te brengen en ook weer terug naar huis te kunnen brengen. Een motorbike is een motor met een bakje eraan waar de kinderen in zitten. Zo zijn de kinderen sneller bij school en kunnen ze deelnemen aan goed onderwijs. De entreeprijs van €5,- gaat naar het goede doel, zodat de kinderen in Ghana naar school kunnen gaan.

Iedereen is welkom op zondag 25 september bij Atelier Vonk, Klokkengietersstraat 1 te Aarle-Rixtel.