Henk Mastbroek wist het meeste gewicht aan vis binnen te hengelen
Henk Mastbroek wist het meeste gewicht aan vis binnen te hengelen

Gevecht om Koningstitel Het Geduld losgebarsten

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Wie na vier viswedstrijden de tussenstand had bekeken, had gezegd dat de titel al bijna vergeven was, maar niets is minder waar. Willy Vorstenbosch, die zo ver los stond, liet een paar flinke steken vallen waardoor de concurrentie bloed rook en jacht ging maken op de koppositie.

Henk Steegs was opnieuw (voor de derde keer op rij) winnaar en kom mede hierdoor gestaag naar de top van het klassement. In de top is nu het gevecht losgebroken na de tegenvallende prestatie van Vorstenbosch. Gerard Van Eert heeft met twee punten voorsprong op Willy de koppositie over genomen en ook de kampioen van 2014, Ad van de Zanden, is met een punt over Willy heen gestapt en staat nu tweede. Maar ook de huidige koning Ronald Bosmans heeft zich gemeld aan het front en staat op een minimale achterstand van drie punten van de nieuwe koploper. De hele top is zo in elkaar gekropen dat er weer sprake is van een open titelstrijd!

De zesde wedstrijd die weer op naam kwam van Henk steegs, die deze keer de meeste vis van iedereen wist te vangen, deed het in het gewichtsklassement net iets minder. Daar was zijn maatje Henk Mastbroek de grote winnaar. Henk Mastbroek pakte de tweede plaats. De derde plaats was weggelegd voor Frans Vereijken en jeugdvisser Jop Janssen, die ieder een puntenaantal van 42 hadden gehaald.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 17 september op de Zuidwillemsvaart, parallel aan visvijver de Koppelen. Bijeenkomst is in de Dijkstraat, bij het houten bruggetje. De loting is om 13.30 uur en de wedstrijd start om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Kijk voor meer info, rangen en standen op www.hetgeduld.nl.