Afbeelding

Zege bij sponsordebuut Danny Megens Keurslagerij

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het zaalvoetballetje rolt weer. Het WAC is voortvarend van start gegaan. Direct in het eerste duel liet DK Garagebedrijf er geen gras over groeien. Zij troffen in de B-klasse in FC Avondrood een fijne tegenstander om tegen te beginnen.

Maar liefst 10-1 was de einduitslag van het openingsduel deze avond. P. Scheepers kroonde zich tot topscorer in deze pot met 3 treffers. Namens FC Avondrood deed debutant P. Donkers iets terug en redde zo de spreekwoordelijke eer.

Het 2e duel van de avond was er eentje om de nagels van af te bijten. Hurkmans Plaatwerk en BrabantTent waren aan elkaar gewaagd. Het eerste kwartier leverde geen doelpunten op. Het moge duidelijk zijn, beide teams wilden bij de start van het nieuwe seizoen niet verliezen. De ban werd gebroken door Hurkmans, maar B. van den Bergh wist spoedig de gelijkmaker te produceren. Dat deed hij ook met nog één minuut op de klok; de stand was even daarvoor op 2-1 gebracht door Hurkmans. BrabantTent wist zodoende een puntendeling te bewerkstelligen.

De B-klasse kende nog een 3e duel deze avond. Titelpretendent Aben & Slag Advocaten nam het op tegen het uit de A-klasse gedegradeerde Meulensteen/ van Lieshout. Aben & Slag liet direct een knap visitekaartje achter. Meulensteen/ van Lieshout bleef goed bij tot aan de laatste 10 minuten. In die fase liep Aben & Slag uit van een 2-1 naar een 6-1 voorsprong. De eerste 3 punten zitten daarmee veilig in de advocatentas. Meulensteen/ van Lieshout kende een valse start van het hernieuwde avontuur in de B-klasse.

Een klasse hoger streden Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs en Heesakkers Administratie & Advieskantoor voor de eerste 3 punten. Lindeboom leek een gemakkelijke avond te krijgen toen T. Kluytmans vlak na elkaar de 1-0 en 2-0 op het scorebord zette. Maar Heesakkers liet zien te beschikken over veerkracht en met nog 6 minuten te spelen wist P. Aben de gelijkmaker te produceren. Beide teams besloten dit duel met een 2-2 eindstand en wisten zo hun eerste punt van het seizoen te behalen.

D. Megens Keurslagerij kende als sponsor zijn primeur deze avond. Opponent FC van de Burgt wilde natuurlijk direct de toon zetten en gehakt maken van de Keurslagerij. Het werd een interessant en boeiend duel tussen twee teams die aan elkaar gewaagd waren. De score van dit duel werd telkens weer in evenwicht getrokken. Mede dankzij 2 doelpunten van doelman M. Geurts wist FC van de Burgt goed bij te blijven en leek het duel af te steven op een 3-3 gelijkspel. B. Pellegrino dacht er anders over en zijn 2e van de avond betekende de eerste overwinning voor Danny Megens Keurslagerij. Een primeur voor de nieuwbakken sponsor.