BBC-Jazz uit Beek en Donk
BBC-Jazz uit Beek en Donk

Optreden BBC Jazz bij ParkPaviljoen

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - BBC Jazz uit Beek en Donk speelt op zondag 25 september bij het ParkPaviljoen in Beek en Donk.

Het grote publiek denkt bij bigbands vaak aan professionele ensembles. Minder bekend is misschien dat duizenden muzikanten zonder een cent er aan te verdienen veel plezier beleven aan het spelen van bigband muziek. Iedereen kent natuurlijk de bigbands uit de jaren dertig, veertig en vijftig, denk alleen maar aan de gezelschappen van Duke Ellington, Glen Miller en Miles Davis. In onze regio kennen wij bigbands die op een meer eigentijdse wijze de jazzmuziek te gehore brengen. Ook wij, de muzikanten van de BBC-jazz uit Beek en Donk laten zien dat deze muziekvorm op amateurniveau op een luisterrijke manier beoefend kan worden.

Zo ook bestaat de BBC-jazz uit Beek en Donk al ruim 25 jaar en in die tijd is het gegroeid tot een graag gehoord orkest tijdens evenementen. Onlangs speelde de BBC-jazz nog tijdens het Huukskefestival, op kasteel Heeswijk, voor de gedecoreerden op Koningsdag en tijdens het Zomer-in blazen bij Grandcafé Stout in Aarle-Rixtel.

Belangrijk voor een optreden voor breed publiek is dat er voldoende variatie in het repertoire steekt. Daarom zal tijdens het concert op in de muziektuin, naast een aantal bigband nummers ook ander soortig muziek te beluisteren zijn.